INSPIRATION - INTERIOR

ROCKAD

Vad är det med soffor? Ni som känner mig vet att det är min värsta möbel. Egentligen har jag bara haft en soffa i hela livet som gjort mig rakt igenom nöjd. Den här. Resten som kommit i vår soffväg tänker jag helst inte vidare på. En gång köpte vi två som visade sig vara katastrofalt köp när de väl kom in i vårt hem. Tror jag blev fel-inspirerad från början. Trodde vi var som de där sofforna fast vi förmodligen var tvärtom.

 

Idag kom det en liten lejongul till oss. Förövrigt kan ni titta på upphängningen av stjärnan om ni någongång tycker att ni inte lyckats. Värre blir det inte.

Soffan var min mormors.

Och kolla, vilken dockhussoffa ända. Den där lilla, randiga schäslongen som jag flyttar runt som det vore en extra pall ser plötsligt gigantisk ut. Men det var soffan som stod där hos henne och morfar hela långa livet. En lagom stor eller möjligen liten soffa. Det känns en aning överdrivet att vi nu, i skrivande stund, har sju soffor.

Den blå soffan fick i alla fall en ny kompis. Jag var tveksam till mixen á svenska flaggan men insåg att det blev fint. Min man tog på sig hela äran då han mixade om kuddarna. Jag hade inte hjärta att säga att jag kommer mixa om dem.

Mattan, jag ber er ta en titt på den. Den var också min mormors och så fin.Och bordet med den rökfärgade glasskivan hamnade även här tillslut. Vi kommer också byta ut Elfasystemet bakom soffan mot det som fanns hos mormor. Med grunda teak-hyllor, en av dem snedställt för de fina böckerna. Så mycket härhemma som andas min mormor nu. Och självklart också min morfars, fast det var tjugo år sedan jag såg honom sist. Men möblerna de stod där även då.

Och den här soffan flyttades alltså hit medans den blå hamnade en trappa upp. Plötsligt kände jag dock att det var något som skavde på helt fel sätt. Jag älskar ju skav och den har stått där förut, flera gånger. Men vi får se, kanske får den hamna hos någon ny. Kanske är det den utomordentliga stylingen som fick mig att tveka, det måste vara något med perfektheten, Och pandan.

Hoppas ni haft en fin helg. Jag har insett att snön som kom i helgen fick mig att få realistiska vår-vibbar när den smälte. Som att jag inbillade mig att den legat där ända sedan oktober och att det äntligen var barmark. Ni vet känslan i magen, när det händer. Det blir liksom inte samma sak när snön aldrig kom. Men som sagt, inbilla sig går också bra.

Andra saker jag gjort är detta:

  • Sett nittiotalsfilmer (eller till och med åttiotal) med Liv, som Dirty Dancing och Notting Hill.
  • Scannat av marknaden efter en ny keramikförälskelse som började i några assietter som jag fick från min mormor. I och för sig redan i december men det var först nu jag kollade namnet, ibland är man seg. När jag googlade namnet skrek bilderna efter mig. Jag insåg att det var långt ifrån hett när jag frågade efter det i second hand butikerna Stockholm. Ohhh nej, det har vi inte. Det brukar du kunna hitta billigt. Hurra, tänkte jag. Kan det bli bättre.Visar snart!
  • Köpt en hemmasydd bomullsdräkt på Humana. Den är för stor, den har ett hål och saknar knappar, egentligen förstår jag inte alls vilken tidsålder den har, som om 80-tal möter 50-tal. Men gaaaah tyget. Jag säger bara TYGET <3 Den kommer sys om, var så säker. Skulle kunna säga att tyget känns liiite som det här blogginläget.
  • Varit på Fotografiska och sett Erik Johansson´s utställning. Fastnade mycket vid orden, och tänkte att förordet jag skrivit till boken och inledningen till Places Beyond snackade exakt samma språk. Självklart handlar det om fantasin. Utställningen är förresten förlängd till 15 mars. Och missa inte Alex Prager´s Welcome home som vi alla fastnade i. Jag drack en grapefruktdrink också, det är ju flott att göra det samtidigt som man kollar konst.
  • Vi år semlor här och de var himmelskt goda.
  • Och lunch här för att mina barn är besatta.
  • Köpte den här boken till Charlie. Han startade med att måla en skål full med guldfiskar.

Då var det mars. Visst hände det ändå snabbt?

 

One Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *