INSPIRATION - DAILY LIFE,  INSPIRATION - INTERIOR

melimeli

 

27012016-namnlost-241-5

Vi har inte gjort många felköp men när det kommer till soffor så vill jag inte ens tänka på det. Egentligen så illa att vi en gång köpte två men när de var på plats så höll jag på bryta samman. Det får man inte göra för ett köp, jag vet. Men det kändes så himla illa att vi hade shoppat loss på två soffor och det enda jag ville var att få ut dem ur vårt hus. Jag menar soffor ska man inte bara handla sådär. Man ska vara säker. Tänka att den faktiskt ska stå där. Som hos mina föräldrar. De köpte en i slutet av sextiotalet, och den står fortfarande hemma hos dem. Ursnygg. Idag med lejongul sammet, från början blåblommig. Precis så ska det ju vara.

Och så nu helt plötsligt kan jag meddela att vi hittat våra drömmars soffa. När Amelia Widell första gången nämnde att hon börjat designa soffor  för det egna företaget MeliMeli så tänkte jag att är det någon som ska göra det bra så är det ju hon. Vi pratade en hel massa om den perfekta soffan och det kändes som om hon tänkt på det mesta. Och sedan skulle jag komma och kika på den och på tygprover och så. Men det blev inte så. Så vi gjorde det vi inte kanske borde, vi köpte den osedd. Inte suttit i den, inte spanat tygprover och så. Sedan kom den ju. Igår. Och visade sig vara perfekt! På allt! Hur vacker som helst, hur SKÖN som helst och färgen är helt sagolik. För att inte tala om själva sammeten, det är fasen bland det tjusigaste jag vet. Jag tycker sammet är så vackert just därför att det aldrig ser platt ut. Sammet ändrar sig i ljus som ingen annan textil gör, det är något levande i det som jag verkligen tycker om. Ni vet bara när man styrker handen över det så ändrar det ton, lite magiskt.  Och sedan gör de att kulörer ser lite dimmiga ut och det är kanske därför petrol, som vi valt, just har en känsla av dimblå i vissa solstrålar. Och så var det mest perfekta i designväg, det är en stor dyna istället för fler. Smart! Och väldigt skönt, ingen behöver riskera att hamna i skarven liksom. Och så slipper man ju alla popcorn som, åtminstone hos oss, hamnar där.

27012016-namnlöst-249-3

Känns galet vuxet att äntligen hamnat rätt i soffsvängen. Fast vi borde kanske vara där såhär vid hälften till nittio, om man tänker efter. Det är alltså Blanca vi föll på, i färgen petrol och du hittar den här. Här finns också en intervju med Amelia där hon snackar drömsoffa, dessutom till rimliga priser. Precis så det är.

4 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *