AT WORK,  DIY,  INSPIRATION - KIDSROOM

circus mighetto and the props.

mokkasin-for-mrs-mighetto-1

Först vill jag tacka för alla fina hälsningar! Tack snälla!! Jag känner mig alldeles varm i hjärtat och tänker att nu är det verkligen som hemma.På riktigt. Tack för att ni läser och delar med er! Det betyder mer än ni kan ana. Kramar!

Som ni säkert sett på instagram  så har vi nyligen plåtat Mrs Mighetto´s nya kollektion. De nya printsen heter Circus Mighetto och är en dröm i sig. Att jobba med den här typen av produkter är så himla mycket utav det jag drömmer som mest om. Jag älskar att få gå loss i fantasi och skapa rekvisita på eget bevåg, utifrån vintage och remake. Att det blir unikt för dem vi gör jobbet för. Jag är ju dessutom en lyckost som har ett så superbegåvat team bredvid mig, Linn och Kristo, som hjälper mig att förverkliga det som poppar upp i tankarna. Och det är en del vill jag lova…

I Circus Mighetto har vi tänkt att allt ska se ut som det har några år på nacken. Och kanske komma mer från Frankrike-hållet. Ni vet ju hur det är med mig och Paris… Att få äran att utgå från de kanske mest bedårande figurerna på jorden gör det hela än mer härligt.

mokkasin-for-mrs-mighetto-1-2

En cirkushatt.

mokkasin-for-mrs-mighetto-1-5

Tofsar är ett måste i cirkusvärlden. Det vet ju alla. Här har vi blandat guldtråd i garnet för att få rätta skimret.

mokkasin-for-mrs-mighetto-1-6

Lampfoten gjorde vi av två smidesljusstakar. Ni vet sådana där svarta, tvinnande som folk brukar ha på golvet vid öppna spisen. Finns mängder av dem på loppis. Och som man tydligen gjorde på metallslöjden under 50-talet, säger min pappa som just kom förbi.

mokkasin-for-mrs-mighetto-1-3

Rockringarna fick fransar, band och tråd. Jag handlade upp hela Röda korsets lager på sådana där max 30 cm bitar av gammal spets. Kattmasken kom till precis innan plåtningen, sådär på måfå. Öron av gamla dukar, perfekt form kan man tycka.

mokkasin-for-mrs-mighetto-1-4

Vi har målat i massor av sköna färger på varann. Gamla ramar har sågats i rätt storlek och målats i lager av olika färger och sedan har det slipats och skavts för hand tills de sett precis så gamla ut som vi ville. Jag längtar efter jag får visa familjen Cirkus i dem. På precis samma målningssätt gjorde vi med stjärnorna (som Kristo har byggt, wow på dem) och cirkuspallen. Och för att inte tala om moraklockan. Som ju också fick cirkusromber som så sig bör i en cirkus. Vi valde en egen liten kollektion av färger från NordsjöSenare idag delar jag med mig av färgkoderna!

8 Comments

 • Klara Ydrestål

  Alltså jag blir så avundfrisk på dig, det är så härligt att se all kreativitet som du och din familj bär på. Helt underbart! Skulle gärna höra mer om hur ni tänker, hur idéer kommer upp osv, för jag vill att kreativiteten inom mig också ska få rinna ut sådär ljuvligt. Ska bli roligt att följa din resa här, har saknat varje dag när du inte lagt ut någon inlägg för det är sån inspiration att SE bilderna och läsa. Framför allt alla storys o idéer som dina barn berättar… Lycka till nu!

  • Mokkasin

   Å tack snälla Klara, vilka fina ord! Och bra tips, jag ska försöka sortera och dela med mig av allt som rör sig i mitt huvud. Det är ju inte alltid sådär glasklart men kanske gör det inte så mycket 🙂 och kanske är det lite det som är grejen! kram!

 • Lingon

  Så underbart fint och jag älskar färgskalan. Varje bild är som ett vackert vykort. Stort grattis till nya siten och jag kikar in här var och varannan dag.
  kram och trevlig helg

 • Anna

  Helt ljuvligt! Alltihop. Du inspirerar! Vilken fantastisk konstnär du är, och vilken kreativitet ni bjuder på hela familjen och alla medarbetare. Tack!
  (Och om det skulle gå för sig att få en liten DIY-beskrivning av de där stjärnorna så skulle jag inte bli direkt missnöjd…)

  • Mokkasin

   Tusen tack Anna! Vilken snäll kommentar! Absolut, de där stjärnorna är underbara. Vi ska se till att få ihop någon bra. Kram!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.