AT WORK,  DIY

Behind the scenes och färgkoder.

Hej och välkommen till den eviga röran hemma hos oss. Lite såsom det ser ut när vi tillverkar rekvisita. Struktur och ordning har väl aldrig legat mig i fatet men vi har ju alla olika sidor som är bra, var det någon som sade till mig idag.

mokkasin-for-mrs-mighetto-1-2

Färgen till Mrs Mighetto plåtningen sponsrades av NordsjöVi valde själva ut en liten kollektion. Och  inkluderade Krickelins dimblå. Vi ville ha en färgskala som var mjuk och dammig i tonen. Färgnyanser som vi kunde blanda med varandra. Speciellt för att vi skulle måla så det såg slitet och gammalt ut. På ett bra sätt. Tricket är då att inkludera några starkare kulörer så att inte allt går ton i ton. Sedan handlar det mesta om frihand och noll ängslighet. Och lager på lager, och igen och igen. Och slipa fram där du tycker det behövs. Det fina med att måla på det här viset, och egentligen alltid, är att det gör inte något alls om det blir lite fel. De allra flesta färger går att måla över.

mokkasin-for-mrs-mighetto-2-2

Från vänster uppifrån till höger längst ner. Nu är det ju alltid svårt att återge exakt färg på bild  men samtliga av dessa färger har en smutsig, dimmig ton i sig som jag tycker om. I det här jobbet ville jag absolut åt den mjuka färgskalan men absolut inte sockersöt pastell.

Krickelins Dimblå – en blå som är typisk fransk i mina ögon, vilket jag skrev om här

Bright Melon – perfekt ljus puderfärg

Dusky Montpellier – ljus smutsig gul med lätt ton av grönt i sig

Dark Miramas – en senapsbrun som känns lite som guld fast egentligen inte är det. Men känslan är detsamma eller som mörkt trä

S 3000-N – en neutral ljus grå med ganska mycket kallt i sig, känsla av ljust blå utan att bli bebisblå

Intense Miramas – samma skala och känsla som Dark Miramas men ljusare, som en vacker beige fast tusen gånger mer tryck i

S 3020-Y80R – vacker rosa, ganska mörk men gav de perfekta färgsticken när vi målade

s 3020 – B60G – samma sak med denna turkosa, vacker i kombinationen med de ljusa kulörerna

Restful Le Havre – mycket ljus grågrön, kan ha känsla av blå ton i jämförelse med vit

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *