INSPIRATION -GARDEN

MAN VILL VÄL HA ALLT SOM HETER NÅGOT MED REGNBÅGE?

Mina fröer jag beställt från Fröbanken kom supersnabbt. Jag är väldigt sugen på att odla mer ätbart. Men i brist på tid och i egenskap av ett visst överodlande på blomsterfronten tycker jag att min man får ta den biten. Egentligen gillar han det, men just nu gillar han andra saker mer. Om han får välja. Det får han väl.

Kanske. Det var ju ändå lite härligt.

 

 

 

Det vattnade sig i munnen på mig, när jag såg denna bild. Jag skämtar inte nu faktiskt. Alltså, jag har ju  permanent blodbrist, anemi som det heter. Och när mina depåer är helt tömda då får jag på riktigt cravings. Efter persilja. Det är helt galet, men jag ser inga hinder för att införskaffa persilja. Jag kan cykla i snömodd, vintermörker och storm till andra sidan stan. Jag bryr mig inte om att den är o-eko och dessutom influgen från Italien. Jag tappar alla mina värderingar. Bara jag får min persilja. Mina vänner köper stora persilje-kvastar om de vill göra mig glad. Jag äter persilja ur våra kryddland rent, det ser ut som det varit en hare där. Jag måste ändå skriva, att detta sker trots järntabletter.

Och nu till bilden, det är EXAKT den här sortens persilja som jag har mest cravings efter. Den hittas bara i vissa butiker. Jag har aldrig hittat denna sort som vare sig planta eller frö. Det är skillnad på bladpersilja och bladpersilja. Såklart stillar även den varianten suget för en stund, även den krusbladiga, men det är den här sorten jag köper i buntar på minst 1 kg åt gången. Så YES, den här ska odlas. Jag kommer göra alla rätt, den ska behandlas med vördnad. Insåg att jag bara köpte 1 förpackning!??  Borde köpt 10.

 

Annars valde jag mest efter snyggheten. Kolla ändå, den här vill man ju göra sallader på. Och rädisor i en regnbågsmix. Gula morötter och sen glömde jag visst Polkabetorna.  Och sallad och dill. Får nog göra en ny beställning, då ska jag nog också beställa röda popcornmajs och Regnbågschili! Jag tror jag fastnade för allt som hette regnbåge i namnet.

Och hör och häpna, jag har ju hel hästbajslasagne som väntar sedan i fjol. En jättestor. Plus en massa sandiga hörn. Så jag slog till med lite mix också. Tänker att jag följer Så en äng -tipsen för Kornvallmon.

5 Comments

 • Annalena Bengtsson

  Tack för en jättefin blogg. Blir alltid så inspirerad av både dina bilder och även dina texter. Känner som så många andra denna oro hela tiden nu och måste bara få höra hur det går för hela din familj? Är ni friska igen?

  • Mokkasin

   Hej AnnaLena! Tusen tack för snälla ord! Och tack för omtanken! Jo nu är vi friska. Min man är fortfarande supertrött men tänker att det håller i sig, 5 veckors sjuk sliter ju ändå. Jag har inte fått tillbaka min smak/lukt ännu, det är över 30 dagar nu men det kunde ju ha varit så mycket värre. Fick dock en liten släng av ”hjääälp varför är det HELT borta” igår. Planterade om mina pelargoner och jag kände INGENTING, det som brukar lukta så starkt. Men nej det är verkligen väck. Hoppas du mår bra, kram!

 • linn

  Fina påsar men står inget om vem det är som odlat fröerna… oklart ursprung alltså.
  Kolla in nordfrö.se som är 100 % svenskodlade fröer srån småskaliga bönder tillnästa år 🙂
  Lycka till md årets odling

Leave a Reply