INSPIRATION - INTERIOR

FÄRGPROVER

Det är exakt vad det ser ut som. Och nej tavlan står inte bara där, det är min färgkarta. Men jag funderade också lite på en himmelsblå. Tror dock jag drömde om det här.

Fast också lite om väggarna på Löfstad slott. Som jag förresten ska berätta mer om. Väldigt mycket mer!

Men övermålning av tapet har hänt förr. Exakt i detta rum. Då skar det ändå till i hjärtat.

Gulligaste barnrummet.

Men nu ska barnen ta över detta rum och säger nej, bestämt nej till tapet. Som förmodligen grundar sig mest i att deras mamma älskar tapet. Liv ska måla med Jotun Minerals fast jag har provmålat med vanlig färg från Jotun, känns bättre att köpa små provburkar såklart. Devine till vänster, Kalk till höger samt Soft skin längst ner. Det blir extra skoj (inte alls skoj) när barnen väljer vi ska ju ha så mycket grejor i det här rummet, man vill ju inte riskera att bli yr. Och någon hade omröstning på snap. Det blev inte Devine som Charlie ändå tycker, heja Charlie. Det blev gråbeige. Trodde aldrig att det skulle ske – att vi målade en greige?!! Men (fast detta vet ingen)  jag ser faktiskt en stor möjlighet till att experimentera lite. Tänkte jag skulle försöka få väggarna att se lite bedagade ut. Tids nog.

Lite som det jag roade mig med här. Fast utan tapeter då. Tänkte använda spackel och sådant. Observera att detta är samma rum, som här har en mörk och rosa vägg…

Det fina i kråksången är att vi får flytta till det här rummet. Kanske raka motsatsen till greige.

Den som spanade väl såg mina pluggbrätten i fönstren. Köpte dessa för att det verkade smart och organisatoriskt. Ända tills idag, när jag pratade med en vän och berättade att jag hade 6 brätten med 240 celler i varje. Jag räknade snabbt ut att det blev 1440 små plantor! Att skola om!! Hur tänkte jag nu?! Det kommer ju aldrig att ske, det kan man räkna ut redan här. Och ska sanningen fram har jag liksom lite mer än just bara de här pluggbrättena…

Jag har planterat dessa i alla fall. Så långt kändes det smart.

7 Comments

 • Karin

  Hej! Så roligt att läsa här inne, verkligen ett kreativt rum. Tänker att det måste vara roligt att vara barn i den här familjen 🙂 Skönt att ni är bättre, det har varit intressant att läsa din rapportering om viruset trots allt. Tack och ha en fin dag!

 • camilla

  Hejsan,
  Jag älskar din blogg. Så fri o tillåtande och kreativ!
  Var fick du tag på de där fantastiska astrarna du sått?

  Med vänlig hälsning,
  Camilla

 • Hanna Jeppsson

  Kalkfärg!
  Hej, jag har följt din blogg i många år men har ALDRIG kommenterat. Nu vill jag dock blåsa i en tuta och vifta med en VARNINGSFLAGG!!

  Jo! Kalkfärg/ jotun minerals = TRUBBEL om du tror att du eventuellt någonsin kommer att vilja ha annat än just kalkfärg! Vi har just kämpat med att återställa vårat sovrum efter att ha målat över kalkfärg med vanlig färg. Katastrof, vi kunde skala av färg ifrån väggarna och trots att vi primade med specialprimer så lossade färgen från väggen. Vi fick DRA bort färg, slipa kalkfärg ggr 100 och prima, prima igen, måla på tapetspärr(!) och sen måla med vanlig färg… nu är det bara liiite flammigt! Det skulle alltså inte gå att tapetsera på om ni nu händelsevis kanske skulle vilja tapetsera där igen när rummet byter ägare…. Så- tänk och fråga mycket i affär innan mineral/kalkfärg! Ett litet tips i all välmening!
  /Hanna

  • Mokkasin

   Hej Hanna!Tack för du delar med dig! Alltid tacksamt med sådana tips. Det förbryllar mig bara så himla mycket för vi har tapetserat direkt på just denna kalkfärg, alltså Jotun minerals. Hade inte ens primer. Så himla skumt. Vi har dessutom gjort det två gånger till och med. Hade ingen aning om att det kunde strula, vilket det inte heller gjorde. Undrar varför det funkade för oss och inte alls hos er? Jätteskumt verkligen. Kram Sofia

 • Hanna Jeppsson

  Hej igen ?
  Vilken himla tur för er! Jag var nere i färgförrådet och rotade och upptäckte att vi använt kalklitir- inte Jontun minerals! Kanske har Jotun ett bättre ”om man ändrar sig -recept” med mindre mineraler i eller så!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *