INSPIRATION -GARDEN

TRÄDGÅRDSSTRUKTUR DEL 2

Man kanske inte tror det, men det här är andra delen i min trädgårdsstruktur. Det blir ett litet sidospår också. Hursomhelst, det finns nog ingen krukväxt som jag älskar mer än Klockmalva! Blomsterlönn kan det också heta. Den slår till och med pelargonen. Man kan ju få dem att bli värsta träden, det har jag inte lyckats med, tvärtom måste jag nog säga. Men det räcker faktiskt att fokusera på blommorna, de är helt makalöst vackra.

 

 

Flera gånger om året blommar den, tusen mer än det här. Ibland tappar de bladen men de tar sig alltid. Just den här har jag fått som stickling av en vän, den är urvacker i färgen, laxrosa.

 

 

Enligt reportaget i Elle är det just blomsterlönnar i Gunnel Sahlin´s skolsal. Beviset på att rangligt är lika vackert som träd.

 

 

Jag petade i små fröer förra sommaren, det roliga var att de blommade som galna trots att de bara var skott, sen fortsatte de. Så min plan är nu att peta ner en hel massa frön, för de här kommer helt klart rädda mig under vinterhalvåret. Oftast ligger fröna i färgmixade påsar och det är just det som är det fina. Rött, rosa, gult…  Just nu vill ni dock inte se dem, för de tappade alla bladen. Glömde helt enkelt att vattna dem, det gillar de inte. Men sakta men säkert fylls grenarna som är spröda som stjälkar med blad igen, så snart så. Klockmalvan måste vattnas regelbundet, jag brukar alltid ta vattnet som blir över vid middagen och slå över dem så de aldrig torkar ut. Bra regel.

 

 

Och bara för det ligger ett paket från Astier de Villette på första bilden så kan vi raskt hoppa till en av dagarna i Paris då vi givetvis var på butiken på Rue Saint-Honoré. Ett besök där, är faktiskt det enda jag önskar i shoppingväg. Förra året jag var där såg det ut såhär och jag inser nu, ni fick aldrig se vad jag valde?! Jag har ju min egen regel när det kommer till nytt porslin (loppis går inte under samma). Jag har en ”servis” med keramik som är nyköpt under många år och inte från loppis. För att inte falla dit i allt vackert som ändå finns och ändå hålla fast vid ett hållbart tänk så köper jag uteslutande vit keramik. Men gärna från olika keramiker, i olika uttryck och former. Förr försökte jag hitta samma glasyr som är en blank och ganska så kritvit sådan. Nu har jag skippat det, bara det är åt vitt så får det vara med. På så vis kan jag lätt blanda med allt udda och jag har en bas som jag aldrig tröttnar på. Den här servisen växer långsamt, men det är det som är grejen med den. Jag älskar varenda liten bit av den. Psst! På elfte bilden i det förra inlägget ser man faktiskt vad jag valde!

 

 

Jag såg att podden Billgren & Wood pratade om Astier de Villatte för några veckor sedan. Jag har själv inte lyssnat på det men jag tänker att det är intressant, lite historia bakom varumärket kanske?

 

 

För mig är detta väldigt typiskt Frankrike. Eller Paris.

 

 

Det är skevheten jag går igång på. Det är konstverken. Och det jag skrev senast – Det är ett hantverk och det får också synas att det är det. Ungefär som Karin Larsson tänkte när hon vävde, låt en tråd hänga som en påminnelse om att händer har skapat.

 

 

Det är ju lätt att önska sig ALLT. Men eftersom jag absolut inte har råd med det så väljer jag omsorgsfullt och länge och tycker de jag valt är det absolut finaste i min porslinssamling.

 

 

Jag vet att jag önskade mig skiljeväggen förra året och så även nu.

 

 

Och så tillbaka till paketet. Åt mig själv. Liv och Viggo var som vanligt mycket bra smakråd.

 

 

Taa-daa. Ett vackert fat. Så älskvärt.

Och trädgårdsstruktur 2020, del 2.

  • Jättemånga Klockmalva

Första delen av hur jag planerar trädgården hittas här. Och jag vet, det är mer höga tankar och inte så särskilt strukturerat alls. Utåt sett.

2 Comments

  • Tove

    Tack för Paris-tips! Kommer ha nästan en dag ledigt där på en jobbresa om några veckor, så ska botanisera bland dina tidigare tips, (som såå förgyllde familjeresan vi gjorde dit för några år sen, alltså berlock-affären (!!), pizzastället, glassen, Merci och Jardin de Luxemburg, ååh!! Tusen tusen tack!
    Förstår verkligen att du nog inte hinner svara på massa frågor här, men undrar lite försynt, är Astier de Villatte sådär ”tusen-kronor-koppen-dyrt” ?? Nu verkar det ju nästan ”utställningsfint”, så kanske värt en titt oavsett, men man får ju välja smart när man har så lite tid :-).
    Kram från en läsare som älskar och inspireras så av dig och din blogg!

Leave a Reply