FOR THE MONDAY COFFEE

Godmorron från sidospårets högborg.

Godmorgon med världens mest oklara blogginlägg. Fråga mig inte om den röda tråden för den vet jag inte alls. Well, en salig blandning av sällsamt slag. Så får det heta. Sidospårets högborg. Egentligen var det nog att jag pratade i telefon så mycket igår så jag glömde av vad jag höll på med. Skrev först ett inlägg om valet och hur jag tänker. Kunde inte bestämma vilken bild som hörde ihop med texten så bytte ämne. fast det där kommer imorrn eller nåt.

Den här bilden tog jag imorse. För jag är så galet mallig över att vår trädgård faktiskt blommar! Jag är otroligt fascinerad över det eftersom vi enbart brukar ha maskrosor så här års. Måste slänga iväg ett tack till dahlia-drottningen herself. Jag gjorde EXAKT som henne och alla knölar utom en blev stora, höga plantor som blommar galet.

Jag har också fått en massa råd av min mamma och faktiskt inspirerats mycket av den här boken. Jag ska gå igenom hela trädgården innan den vissnar. Men krassen har varit fin och Zinnian. Och den där kommunala rosen. Och de vilda tagetes jag fick av mamma, hur höga?! Som pompoms!

Min man skickar jag framåt kvällen på upphämtning av ljuvliga saker till nästa veckas plåtning.

Så började jag ju även på ett bokinlägg. Om hur jag välkomnar böcker av detta slag. Helt perfekt sätt att se världen lite annorlunda än normen. Enkelt för de yngre barnen att läsa själv eller högläsa. Jag kan komma på mina barn att den här typen av böcker greppar de gärna, lite lagom länge sådär. Kul att läsa och intressanta fakta. Som korta kapitel och snabba växlingar.

De här har jag ju redan tipsat om. Påtal om något helt annat men också lättillgängligt som vi lyssnade på en del under vår resa är P3 Historia. Inte alls djuplodande, lite mer som att läsa en spännande roman men trots allt så fastnar ju det ena och det andra. Har en hel radda att rekommendera men ska du lyssna på ett, ta avsnittet om Sofie Scholl. Historien om den unga, väldigt modiga Sofie som stod upp mot Hitler, i motståndsrörelsen Vita Rosen. Med livet som insats.

Så var det här om Spirulina. Från det ena till det andra. Sägs vara bra för mycket men vet ni, jag kan inte få i mig det. Oavsett om jag bara blandar det i juice eller smoothie så funkar det inte. Lika är det med matcha pulver. Därför tyckte jag det var perfekt när vi hittade Spirulina i tablettform, har aldrig tänkt på det.

När jag postade den här bilden på instagram fick jag många frågor om skorna. De är från Other stories och jag gillar dem verkligen.

Nästa sidospår hamnar hos min bloggkollega Cecilia Blankens . Hon och Kristin Johansson tidigare vegobok är en favorit, nu kommer Nyfiken grönare!  Utlovas även tipsigt om att restlaga och minska matsvinn.

När jag var på Merci så stod jag och klämde på sängkläderna. Och gick raka vägen hem till lägenheten och mailade istället Louisa och Josephine på Midnatt om färgfrågor. Ni vet sådär invecklade och snurriga. Men de lotsade mig så rätt i färg förvirringen. Såklart skulle jag välja deras Midnatt, 100 % ekologiska produkter. Ingen tvekan.

Helt enkelt fantastiska. Kan inte vänta tills bedtime. Har ni spanat in deras Journal förresten? Lite tips, stadsguider och finstämt vackert.

Och så ett snabbt kast till något nystartat. Efter jag gjorde den här intervjun med Paulina så vet jag ju att mer generös människa är svår att finna. Därför är det ett lyckokast att hon börjat blogga nu, hittas här. Redan efter andra inlägget tipsar hon om var man kan köpa ekologiska blomsterlökar, då denna blomsterlöksindustri annars har enbart har 3 promille av den varan. Och en nystartad youtube-kanal ! Jag hejar av hela mitt hjärta!

Det här blir fredagsmiddagen idag! Vietnamesisk sallad. Sådärja, slut på sidospåren. Man måste ju hejda sig. Då var det helg igen. En vecka sedan Paris och jag tror jag gör en äppelpaj. Ska bara jobba fredag först. Tjingeling!

Ett sista.. Jag GÖR en äppelpaj, den här! Kram och fin fredag <3

 

2 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *