PARIS,  TILLBAKABLICKAR

Evolution, paleontologi och anatomi. På franska.


Kära Paris, jag saknar dig. Det var så länge sedan sist tänker jag och fastnar i gamla inlägg här på bloggen. Det finaste med att ha en blogg måste väl ändå vara att det är världens bästa dagbok. Med fyra barn inom fyra år hade det nog säkert blivit lite skevt med dokumentationen annars. Tack bloggen. Det här stället alltså, så vackert i all sin slitenhet.

Och ett av barnens favoritmuseum när det begav sig. Museumet heter Galeri de Paléontologie et dÁnatomie Comparée och tillhör Naturhistoriska Museumet. Det ligger i parken Jardin des Plantes och motsatt sida av själva huvudmuseet.

Galleriet invigdes 1898 och hade skapats av ett par proffesorer i paleontologi och anatomi som ville bevara och presentera de offentliga samlingar för allmänheten. Samlingarna kommer från expeditionerna under 1800-talet.

Haha, den här bilden är så rolig. Viggo är så lik Kristo i så mycket och här är det så synligt.

Jag skrev om att det var som på film och hela inlägget hittar du här. 

Själv var jag som besatt av själva byggnaden och all Art Nouveau. När till och med det lärorika gick i samma still var jag knäsvag. Ni fattar att man trycker här och det lyser till lite i grenverket.


Men skelett-fascinationen var de andra som hade.


En sak som är extra rolig med det här inlägget är att det var just de här bilderna som gav oss samarbetet med Zara . Man hade sett dessa bilder och tänkt att dem ska vi ha, haha!

Follow me on BLOGLOVIN & INSTAGRAM

One Comment

  • moois van ' me '

    I love Paris (Just back from a visit of 6 days!) and this museum is one of my favorites! And having a blog is indeed a nice way to have a kind of dairy where I can look back to all the fun things I expierienced in my life!.

Leave a Reply