AT WORK,  DIY

Allt i skåpen är älskvärt.


Känner att vi måste snacka om detta med pajaki. Verkligen inget nytt under solen, snarare tvärtom. Sedan gammalt, en synnerligen urgammal polsk tradition. Lite som himmeli. Samma innebörd men mer färgsprakande. Fast det där är nog en sanning med modifikation. För man tog faktiskt vad man hade hemma. Inget shoppa järnet för att göra sin takkrona. Utan precis raka motsatsen, kolla igenom skåp och gömmen. Man gjorde pajakis i juletid och som en väntan på våren. Själva ordet betyder spindel av halm.

Att söka på pajaki är som att be om prestationsångest, den ena skapelsen är liksom mer magisk än den andra. Men nu till det extra härliga med själva grejen. Det finns INGA regler. Nepp, inga alls. Du gör exakt vad du vill och hur du vill. Man får göra en sådan här simpel som jag gjorde till en plåtning för Numero 74 häromdagen, och ändå hävda att det är en pajaki. Sådetså. Jag tog lite hampasnöre, ett halverat lampskelett och silkespapper för några snabba pompoms.

Och nu tänker jag på en julig. En åt detta håll. En stor som attan. Jaja, vi får se. Ingen prestationsångest här inte. Fin fredag nu!

Follow me on BLOGLOVIN & INSTAGRAM

Leave a Reply