DAILY LIFE

Bra saker en torsdag.

Jag vaknade av mig själv 05.10 och tog en promenad. Nu har jag i och för sig gjort det jättemånga mornar tillsammans med min syster. Och bara för hon ska hinna till jobbet så ses vi halv sex. Vid messet om vi är vakna är vi jättetrötta och skickar sovande emojisar till varann. Men sedan, en sekund efter 05.30, är vi klarvakna och har en hel timme på oss att prata så mycket vi orkar samtidigt som dimman lättar över sjön och solen smälter bort frosten som fortfarande är. Det är en helt perfekt morgonrutin, man är liksom helt närvarande när dagen börjar  samtidigt som jag älskar att ha en timmes systerprat. Ostört. Och sedan väcker man ett sovande hus.

I alla fall. Något annat bra som det bara verkar vara jag som gillar, och Linn, är kardemumma i kaffet på morgonen. Alltså bara hälla i det vanliga innan man brygger. Tillsammans med havremjölken ovan som jag har insett är den allra bästa pågrund av den inte sjunker till botten (synd bara på det oekologiska), blir det som en kardemummabulle i sig. Kanske överdrivet men gott.

Mina barn är väldigt förtjusta i mannagrynsgröt därför måste jag tipsa om dessa dinkelmannagryn som tagit gröten till en annan nivå. Dinkelmanna är mycket nyttigare på fler sätt och så får gröten också en helt annan konsistens pågrund av att mjölet är mald i en stenkvarn. Och så jättemycket godare.

En nåldyna kanske alla har utom jag. Fast till sist låg det en framför mig på loppis. Bra sak. Och den här boken är perfekt inspo för textning.

Jag lovade mig själv att om jag ska ha färska blommor någonstans så ska det alltid vara på det här bordet. Därför att, det är det första man ser när man öppnar dörren, det känns nästan ett hallbord. Och det gör att man inte ser det andra och alla pågående projekt lika mycket. Sedan det går lika bra med kvistar.

Jag har massor av vackra smycken att fotografera! Ni har väl hört att snart öppnar vi en affär igen med bara sådant vi håller allra närmst hjärtat. Mina fotoprints och Johannas smycken. Kollektionen I´ts like summer on a straw är min absoluta favorit och nu kommer även armband.

För att inte tala om det långa örhänget som Johanna överraskade mig med. Så galet vackert att man blir knäsvag.

3 Comments

 • Ulrika Eklund

  Åh så glad jag blev när jag såg att ni ska börja med affär igen och sälja den underbart vackra smyckes kollektionen .
  Jag har letat efter ditt inlägg om smyckena från tidigare. Min pappa jobbade med Helge som guldsmed på Garmland och jag har ringar han gjort som påminner så mycket om den som du hade med i ett tidigare inlägg. Min mamma som kommer från Katrineholm och jag såg det och blev så glada. Så kul att se Johannas fina arbete, det startade igång många fina samtal jag och min mamma hade under en mörk tid.
  Cancern tog min pappa för 11 år sedan och i januari tog den även min mamma.
  Men Katrineholm finns för alltid i mitt hjärta efter sköna somrar hos min mormor och morfar när jag var liten

  Kram Ulrika

 • Kerstin Unosson

  Hej! Jag vill bara påpeka att Oatly havredryck finns ekologisk, har en sådan förpackning i mitt kylskåp, bra va!
  Kerstin

 • Sandra Olsson

  Mm, kardemummakaffe. Enkelt att blanda själv, eller köpa färdigt på påse. Konsumerat detta i 15 år och är sällan sugen på kanelbullar 🙂

  Längtar tills man kan köpa dina prints! <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *