DAILY LIFE,  FOR THE MONDAY COFFEE

for the monday coffee.

Underbara Clara Lidström och AnnaKarin Nyberg är helt enkelt fenomenalt bra och inspirerar till att våga. Och jag blir störtimponerad av deras berättelse att vända tuffa händelser i livet till ett jävlaranammadriv. Att liksom kavla upp ärmarna och köra trots att det i själva verket känns helt annorlunda för stunden. Att bära på händelser som helt enkelt dränerar all energi. Men i allt detta, hitta tillbaka.

Nu, om ett par veckor  släpper de eget klädmärke, Miss Clarity. Klänningar i vackra tyger och precis sådana klänningar man inser att man alltid saknat. Claras syster Anna är huvuddesigner.  Tjusiga bilder tagna av en annan inspirerande och klart lysande stjärna, Kristin

Förresten har ni sett Lindex senaste kollektion för att hitta nya sätt att jobba efter hållbara lösningar. Kollektionens namn är  Re:design där just Anna Lidström är konstnärlig ledare. Superfint och bra. Plaggen kommer ifrån Lindex Better Denim-plagg från tidigare säsonger, dessa har fått ny design och blivit omgjorda i Sverige. Det har getts nya detaljer eller tagits isär och satts ihop för att skapa helt nya produkter. ”Vi är så exalterade över att ha lanserat vår Re:Design kollektion! För denna kollektion har vi tittat på varje plaggs möjligheter och utforskat nya cirkulära sätt att arbeta för att använda mindre resurser och förlänga plaggens livstid. Att förlänga livstiden genom att designa om dem till nya fantastiska plagg är verkligen ännu ett steg mot ett mer hållbart och resurseffektivt sätt att skapa mode! säger Sara Winroth, Hållbarhetschef på Lindex.” Kollektionen hittas här.

Okej. Snö idag. Men tänk jazz, picnic och party. Great Gatsby och Downton Abbey. Plus sommar. Visst blir man knäsvag. Madeleine Carlsson är tjejen som gjorde En karl med skägg världsberömt. Och jag är helt övertygad om att hon kommer ro sitt nästa drömprojekt i absoluta bästa hamn. Hitta @jazz_and_picnic_party på instagram och boka 30 juli 2017. Får inte länken att funka men sök och följ!

När det kommer till textilier för barn är jag helt överförtjust i Garbo & Friends. Det är så himla vackert i allt från mönsterformgivning, detaljer, förpackningar, etiketter och kvalitén i eko är helt makalös. Nyligen släpptes den nya kollektionen Mares som är en hyllning till den magiska världen under vattnets yta. Formgivaren Susann berättade för mig att det var när hon nyligen började dyka upptäckte en helt ny värld som hon inte trodde fanns. Inspiration, former och strukturer som var helt magiska. Allt detta är nu överfört i den nya kollektionen.

 

Som den vadderade babyfilten! Jag vill hänga den på väggen, den är som det vackraste konstverk ju.  När man köper Ocean Blanket går en del av försäljningen gå till organisationen Hepca som jobbar för att bevara och skydda jordens vattenvärldar. Bilderna är tagna av Emily Slotte Som dessutom har en bildskön blogg och instagram, tips!

 

Agnes, på bloggen Hej Regina har svängt ihop ett  plywood tält.  Finare än såhär blir det väl inte och det är dessutom ihopfällbart. Vårens smartaste DIY och proffsigaste, ännu en gång visar Agnes att hon tar DIY ett steg längre än de allra flesta. 

Ett eget humlebo! Fint tycker jag. Det är såklart man vill att även humlorna ska trivas. Tack, Zetas för ni tänker på alla steg som har betydelse.

Sista mars släpper Mrs Mighetto en ny magisk kollektion.  När ett dreamteam plussas ihop med ett annat i egna personer av Linda, Louise och Emily blir det såklart magi i bildspråket också. Jag älskar att Malin och Anna tar varje kollektion till nya dimensioner. Det blir liksom bara härligare för var gång. Från att ha varit sagolika figurer med personliga drömmar och egenskaper berättar nu varje print en egen historia, som en saga i sig. Det beror såklart på att figurerna omges av världar och djupet blir att vi forslas längre in i magin för varje gång. 

Leave a Reply