DAILY LIFE

Sommaren kom av sig.

Idag skulle vi packat in barn och hund och bilat neråt Europa. Med stopp i Normandie en vecka, för att sedan landa i Paris ett par veckor. Sedan hemåt igen precis till skolstart. Men sommaren kom av sig.

 

Förra fredagen svimmade Viggo i vårt kök. På vårt plankgolv. Han föll så illa att han spräckte skallbenet och skadade nacken, man misstänker att det ledband som håller ihop huvud och nackkotor är av. Jag, Liv och Chester var ute och gick. Innan vi hann kom hem ringde Kristo  och berättade att de var påväg med ambulans till Eskilstuna. Vi blev kvar där till i fredags, först flera extremt jobbiga dagar på IVA och senare inlagda på barn. Vi är hemma nu, han har nackkrage men är glad att vara hemma. Men trots timmar av magnetröntgen och konsultation från flera andra sjukhus har man inte kunnat fastställa hur illa nacken är skadad och imorgon röntgas han igen. Han har redan legat i den där magnetröntgen säkert tre timmar totalt, en av gångerna 1,5 timme i sträck. Men eftersom både huvud och nacke har haft en rejäl svullnad så är det så svårt att se skadorna. Han sitter fortfarande fast i en nackkrage och imorgon får vi besked hur länge den kommer att sitta kvar. Han är så positiv och vi håller tummarna att den får tas av men i värsta fall kan den sitta i upp till ett par månader. Nu får den inte tas bort alls , inte ens en sekund, men han har lärt sig att sova med den och försöker vara precis som vanligt. Det är bra att vara hemma. Dessvärre fick han också tinnitus vid fallet, vilket självklart inte är lika allvarligt som resten av skadorna men vilket han nu tycker är väldigt jobbigt. Kristo har haft det sedan han var 17 så han vet ju allt om hur det är och egentligen tror jag aldrig man vänjer sig men lär sig hantera det.

 

Det känns helt sjukt att något sådant här kan hända hemma i vårt eget kök. Han skulle precis sätta sig för att äta lunch och hämta vatten från kranen. Sådär mitt i sommarlovet. Han svimmade, man vet inte varför han svimmade men förmodligen och förhoppningsvis var det bara en tillfällighet för man har inte hittat något, och föll alltså bara på vårt trägolv, utan att vare sig slå i vår köksö eller den marmorplatta som ligger framför vår spis. Man kan därför inte förstå hur det kan gå såhär illa. Man inser att man aldrig kan skydda sina barn, den insikten är både viktig och skrämmande. Jag är alltid lite orolig när de är ute på strapatser. Eller egentligen inte mer storslagna strapatser än att de cykar för fort, skatar utan hjälm, åker iväg och badar i världsdjupa kalkbrott, när Nomi rider. Ni vet, det är så många gånger hjärnan tar en extra loop och man INTE är världens coolaste mamma. Men när det kan bli så är hemma i ens eget kök inser man som sagt, att det kan hända så mycket om oturen är framme. Vi har dock förstått att det kunnat gå så mycket värre, att han trots allt hade enorm tur i oturen.

37 Comments

  • Mokkasin

   Tack snälla Victoria för omtanken! Än så länge sitter kragen där, får se om vi får veta mer idag. Kram!

 • Yvonne Gustafsson

  Gav Nomi en kram förra måndagen och frågade om Charlie ,vill att ni ger honom en stor kram från gamla fröken Yvonne hoppas att det ska ordna sig. Jag har oxå tinnitus men det kan man leva med.
  Min dotter ger sig ju alltid ut i skogen själv på hästarna , men man måste ju leva man vet aldrig när det händer något tråkigt så passa på och ha roligt. Kram till er alla Yvonne G

  • Mokkasin

   Yvonne, hej!! Nomi berättade att du varit vid Nybygget! Så sant, så rätt! Man måste leva för dagen! Kram till dig!

 • Yvonne Gustafsson

  Trodde det var Charlie som råkat illa ut fick den uppfattningen på ridläger läste inte så noga men det är ju inte bättre att det var Viggo tänker på honom så oroligt för er. Hoppas att det ska gå bra. Kram Yvonne G

 • Anna Lejestrand

  Verkligen helt galen otur men också tur att han verkar kunna röra sig normalt för övrigt (armar och ben). Jag ”killgissar” och tänker att han kan ha lågt blodtryck – tillfälligt pga. att han växer eller som jag, permanent – och att han därför blev yr när han reste sig snabbt. Jag hade samma tendens att svimma – särskilt i tonåren. Oavsett. Håller tummarna för att allt löser sig till det bästa.

  • Mokkasin

   Tack för omtanken! Jaa det är verkligen tur i oturen, de sa alla vi mött på sjukhuset. Det var liksom en millimeter från att slå i stenplattan på golvet och då tänker jag att skadan hade blivit så mycket värre. Jag tänker också att svimningen kan berott på något som du skriver, och särskilt tonåren. Det har inte hittat något avvikande och gjort tester och eeg. Vad läskigt för dig att du fortfarande svimmar, men man lär sig väl smarta saker, som killkissning 🙂 Kram!

 • Carina Moqvist

  Tankar och kramar till er alla men framförallt till Viggo och hoppas han snart är okej igen, en kämpe ❤️❤️

  • Mokkasin

   Tack snälla för omtanken! Ja han har kämpat på. Sa igår : jag har i alla fall blivit en mycket positivare människa sedan det här hände. Haha!

 • Camilla Selander

  Helt galet vilken otur! Mina tankar till din familj Sofia o framförallt Viggo. Håller tummar o tår på bra återhämtning, Kram ❤️

  • Mokkasin

   Tack Camilla för omtanken! Ja så galet! Kragen sitter fortfarande efter en ytterst snurrig dag igår, hoppas få mer besked idag! Kram!

 • Cia Ronach

  Jag kan inte ens tänka mig hur fruktansvärt oroligt och maktlöst det måste kännas för er!! Men jag förstår när jag läser detta att det ändå finns hopp. Tänker på er och sänder stora kramar till Viggo.

  • Mokkasin

   Tack snälla Cia för omtanken! Absolut detta kommer bli bra! Han har fortfarande kragen men sa senast igår ” en sak är bra med det här, jag har blivit mer positiv” haha! Liv och jag mötte Tomas och Freja precis när kristo ringt att det hänt och att de var påväg i ambulans, fattade inte alls då att det var så illa. Kramar!!

 • Karin

  Men va?! Vilken galen otur. Fick ont i hela bröstet när jag läste . Stackars Viggo. Stor kram till dig och hela familjen ❤️❤️❤️ Tänker på er ❤️

  • Mokkasin

   Ja sådan jätteotur men som sagt det kunde ha gått så mycket sämre. Tack snälla för omtanken, kram!

 • Josefin

  Livet alltså. Så jobbigt när en blir sådär orolig och rädd. På något sätt priset för kärleken kan jag tänka ibland. Och var det tur eller otur, sådant får man aldrig veta… Men önskar god, snabb bättring och att ni får fina sommardagar ändå.

  • Mokkasin

   Tack snälla du för omtanken. Fint tänk där om priset för kärleken. Absolut är det så, livet alltså. Stor kram!

 • Lina Schollin

  Stor kram Sofia! Jag skickar dig min bok om 1,5 vecka. Håller tummar nu att nacken snabbt läks o kragen bort
  Lina

  • Mokkasin

   Tack snälla Lina för omtanken! Vi hoppas på slutet av augusti!
   Jag ser så emot att få din bok i mina händer. Att läsa din historia, trots att jag också vet att sorgen kommer träffa mig. Men jag vet också att den kommer innehålla styrka och mod och att dina ord kommer betyda så mycket. Stor kram/ Sofia

 • En Mamma

  ♥️♥️♥️ Massor av omtanke och medkännande från mig som följt er i flera år.
  Jag hoppas att det här kommer att kännas som en historia nästa sommar, att allt det onda och även tinnitusen är borta och bara finns kvar som ett mindre roligt sommarminne.. (jag tro ändå det kan bli så.)

 • Cecilia Areng

  Så hemskt det som hänt! Härligt att höra om Viggos positiva inställning. Det kommer vara till fördel för läkprocessen helt klart. Styrkekramar till Viggo och hela familjen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *