INSPIRATION -GARDEN,  PARIS

Fransk trädgård i januari och dagens tipsiga för hållbar odling.

Kanske kan man inte börja 2019 innan man rensat sin kamera från året innan. Kanske handlar det mest om att ta igen en inte särskilt intensiv bloggperiod. Sådant sammanträffande att min utrustning är på reparation då. Sommaren 2018, gjorde vi längsta road-tripen med ungar och hund. Paris var stoppet och ta sig runt stan var ändå ganska så enkelt när vi hade bilen med oss. Claude Monet´s trädgård. Det mest hysteriskt turistiska på den franska landsbygden men om man bestämmer sig för att se där bortom, då är det minst sagt ljuvligt.

Om man kryssade snyggt mellan alla människor så kunde man lätt drömma sig bort. Och ja det är krasse som väller ut över gruset. Krasse – den checkar vi alla i år va? Fjärilskrasse om det ska klättras på trådar. Indiankrasse och Slingerkrasse om det ska välla, som marktäckare alltså. Min krasse blommade som besatt tills frosten tog den. Och jag petade ner den exakt överallt. Sedan kan man ju äta både blommor och blad.

Giverny är en fin liten by. En timmes bilresa från Paris. Eller tåg till Vernon och sedan buss den sista halvmilen. Det finns dock inte så mycket mer just där men vi hittade en fin restaurang längst ner på bygatan. Mer om den sedan.

Köerna är långa i turstsäsong. Extremt långa till och med.Vi kom mitt på dagen eller snarare på eftermiddagen. Fast vi hörde att det inte var bättre på förmiddagen. Glassläge är bra.

Hundar får INTE vistas alls innanför Claude Monet´s murar. Inte i trädgården, inte i huset. Vi visste det, så Kristo och Chester solade sig i glansen av att vara en mycket populär hund och dess husse i Frankrike… Men alternativet en sommardag är ju såklart att någon tar hunden, något annat finns inte.

Blomsterhavet var det ljuvligaste. Mina topp tre när det kommer till blomsterinspiration är.

Och lystring! Paulina visade mig sk Soil blockers. Ett alternativt och hållbart sådant till de traditionella plastkrukorna och brättena. Hon visade mig de stämplade jordkuberna och jag häpnade! Wow så smart! Här kan du läsa om själva verktygen och hur man går tillväga och hurra Paulina har dem nu i den alldeles färska webshopen. BÄSTA investeringen för att odla hållbart, skrev hon och gjorde en beställning.

Smacka på som om det inte fanns någon morgondag måste vara knepet.

Solrosorna fick stå kvar över vintern, som godis åt fåglarna.

Observera backen till höger i bild. Är det möjligen en backdrop kan man tänka. Nope.

Grusgångar är check.

Viggo´s sysselsättning var att bildscanna blommor jag inte visste namnet på.

Andra barn var ungefär lika pepp som på Carl Larsson gården.

Hmm, var det kinesisk smörboll?

Innan regnet eller platsen där alla tog en bild. Vi ville ju inte vara sämre. Och där bokom är själva huset.

Som sagt, alla broar och vyer var fulla.

Blev man då inspirerad tänker ni kanske? Jooo, men sekundvis av bortkopplande.

Fast definitivt inte genom kameralinsen. Den kunde nästan ha stannat hemma.

Mer såhär.

Och genom att smyga över avspärrningar.

Här slog vi vad, jag och Viggo vem som vågade smyga bortom avspärrningarna närmaste vakterna som det fullkomligt kryllade av. Viggo vann.

Huset gick inte av för hackor. Det gör väl aldrig ett hus utav konstnärssjäl. Vi tar det imorrn!

One Comment

  • Josefin

    Jättefina bilder ☺️
    Ett tips till den som vill besöka trädgården framåt sommaren är att köpa biljetterna online dagen innan. Då slipper man de enoooorma köerna. (Biljettförsäljning online finns även till andra stora turistattraktioner i Frankrike)

Leave a Reply