SUSTAINABILITY,  TIP ABOUT GIFTS

Nästan som Astier de Villatte!


Kom igen nu ljuset eller kan vi inte bestämma att snön kommer strax?! Det vore nåt, bitande vargavinter och snökristaller. Västerbotten-längtet slog till igen. 14:28 och vi hade verkligen inte kunnat dricka te utan tusen tända ljus. Fast här drack jag inte te utan hade en studie i hur länge skummad havremjölk höll sig fluffig, exakt 7 minuter. Utifall du undrar. Men jag skulle egentligen berätta att jag fått en ny krukmakare-favorit! Som lätt mäter sig med Astier de Villatte , som liksom gifter sig fint med detta parisiska porslin som ni vet sedan länge att jag är stormförtjust i. Men som jag också måste spara i evigheter för att ens tycka mig ha råd med en kopp, typ.

Jag säger bara Paula Lundberg. Hon hade med sig sitt porslin på vår workshop på Julita, för att fotografera det, och hon behövde liksom inte ta med det hem igen. För jag köpte det! Så med andra ord är det inte lika kostsamt som det andra porslinet, trots att det absolut är värt ett mycket högre pris. Precis som A.V så är keramiken av tunnare slag, unika små skevheter får finnas kvar och DET älskar jag. Att det märks att händer har gjort det. Den stora likheten är nog att själva leran är mörkt grå eller nästan svart för då får den vita glasyren en annan ton, tänker jag.

Perfekt litet fat för torsdagschokladen eller nä, den var inte alls särskilt ätbar. Var bara tvungen att slänga dit något där. Knäckebrödet var dock mer relevant.

Nu kan man ju ha en gissningslek här, vilket porslin är Paula Lundberg och vilket är Astier de Villatte? Tips! Paula har Första advents – öppet i sommarbutiken! Kolla tider på hennes instagram, Uppsala är stället! Så väldigt mycket närmare än Paris.

4 Comments

Leave a Reply