INSPIRATION - CHRISTMAS

Det stora julinlägget.

– Det är väl inte en julgran som ligger där? sa Nomi imorse. För isåfall pinkade Chester nyss på den. Asch då, för det var nästan en julgran. Åtminstone tall som jag tänkte sätta i tunnorna som vi hade krasse i somras. Och fyra små adventsgranar till barna. Ingen i hela familjen trodde att det där  redan hade hänt, det där med jultallen och minigranarna, för i den här familjen julpyntar vi aldrig i god tid. Men YES, jag följde med min pappa till landet och fixade barr. I början av november. Plötsligt händer det verkligen. Bildgooglade därför mig själv och jul för att komma i stämning. Fast till och med barna tycker att kanske var det i tidigaste laget, trots att de redan börjat med julmusten. Och nu kom Liv hem – Jag ska dricka varm choklad och kolla på en julfilm. Julen är bättre än min födelsedag.  Så jag sa att det är bättre såhär för då har vi lite tid på oss till nästa steg. Smart ändå, tyckte de.

Weronica skrev om att Svensk tenn skulle julöppna denna vecka. Ett år köpte vi ett önsketräd där.

Mamma gav mig nästan alla hennes halmdekorationer förra året. Snällt.

Den här känns som en blandning av himmeli och halmslöjd.

Småekar kan kännas vår men inte med snö ute.

Man kan pyssla granar såhär.

Här finns mallar på snöstjärnor.

Juläventyr känns fint, 24 saker x 4 barn känns dock som rena raka motsatsen.

Julstjärnor är kanske fint, vissa år i alla fall. Fotogenlampor är däremot alltid det och notböcker med långdans.

Sjukt minimalistisk ju. Förresten har jag varit en sann mimimalist, 2002 tror jag. Kanske var det för man liksom var inne i flyttkarusellens Stockholm, att det liksom var enklare om man hade lite saker eller annars vet jag inte hur det liksom kunde gå överstyr.

Kommer nog inte göra kransar i år.

Fast kommer klä in ljuskronorna.

Allt grönt på denna jul tydligen. Kransar här och där och mistel, måste vart för den skrala granen.

Inte så skral gran men alltid korg som fot.

Lera som etiketter. Såg någon som gjorde sina pepparkakor såhär.

Storbaket måste bli av. Ju fler ungar desto bättre. Plus bästa degen.Julkyrkan som är en speldosa som hamnade hos oss, för mig nostalgi men barnen tyckte det kändes helt mystiskt. Dessutom var fönsterrutorna till kyrkan röda, läskigt röda! Tradera funkar fint för den som ingen har, fullt av julkyrkor.

Likadant med de små domherrarna, också barndomsminne. Jag tycker den här är så himla fin att jag funderade starkt på att tälja en själv, eller flera. Fast insåg att Tradera levererar på alla julfronter.

Mintkyssar.

Mest förtjust är jag i vår utestjärna från Byggfabriken.  Minst förtjust är jag i att Nomi hade lekt sönder en av innestjärnorna pågrund av dålig vindsplanering, vad hon nu skulle göra uppe på tvärbalkarna.

Hängde visst utestjärnan inne förra året?

Om man har vägarna förbi Oskarshamn så har Liljeholmen en fabriksbutik. Helt perfekta priser på 100 % (=väldigt bra) ljus.

Så mycket att kapa i trädgården.

Absolut en ur-balans-jul, annars hade det aldrig sett ut så här. När jag är under isen så städar jag alltid hysteriskt. Som om man städar bort sig själv minst sagt, hallååå var är vi?

Tur att det kom dit ett bord fullt av julmat.

Ahh förra året införskaffade vi ljusstakar till flera fönster! Jag som alltid avskytt julljusstakar. Det har varit jag mot Kristo, ända sedan vi träffade varann. När vi flyttade ihop så försökte han alltid smyga fram en och annan, eller egentligen bara en (en liten), som om han trodde att det skulle passera obemärkt?! Jag var sådan julpolis på den tiden, pekade med hela handen hur det skulle vara. Om jag inte gillade julljusstakar så blev det liksom inga. Han fick snällt ta bort den, så förbannat otrevligt och snålt. Tur att man växt till sig, eller upp.

Kan detta vara julbilden NO 1. En dag innan julafton. Sovgäster i alla hörn. Målbilden. No julehets, ingen fixarpress, bara myset. Julskivor och tomteskum och glöggsörplande…

4 Comments

Leave a Reply