Okategoriserade

Ett jävla solsken!


Ett evinnerligt postande av blommor och trädgård. Men ni kan bortse från dem. Vill egentligen bara ha en sak sagt. Läs Ett jävla solsken om du inte redan gjort.HERREGUD – ännu en girlcrush signerad tidigt 1900-tal! Ester Blenda Nordström. Kvinnan som wallraffade långt innan begreppet var uppfunnet och som får en verkligen att fundera på varför det hela inte heter ”nordströmma” istället. Men jaa just det, jag glömde. Hon var ju kvinna ju… Till skillnad från Günther…
Men SÅ pepp på modet! Hennes sätt att ställa normerna på kant (och om vi snackar normbryt idag, vad var det då inte i början av 1900-talet), våghalsigheten som inte visste gränser och modet då. Vågade hon och alla pennskaft så vågar vi väl också ?!!! Att ALLTID våga höras. Att aldrig sluta. Det må kännas en smula bistert att 100 år till passerade tills vi fick metoo men istället för att fokusera på den förbannade trögheten så blir jag otroligt pepp på det faktum att allt egentligen borde vara enklare nu. Ester Blenda’s kompis Elin Wägner samlade in 350 000 namnunderskrifter för kvinnlig rösträtt sådär 1914! Jag trodde jag hörde fel, spelade tillbaka och lyssnade igen. Förstår ni den mängden, utan instagram? Jag menar, vad kan vi inte förändra i en tid som denna?! Allt borde vara så mycket enklare. Ändå blir Trump president. Nazister får mer och mer utrymme på gator och torg. Demokratin ligger under ett ständigt hot och SD vinner mark och röster för var dag som går. Ett av mina barn berättade att någon på hans skola tycker det är helt fritt fram att lägga ut rasistiska och homofobiska inlägg på instagram. Som en självklarhet och mänsklig rättighet. Det barnet var 14 år. Jag har hört att det är lite samma sak på FB, själv är jag aldrig där. Det märkliga är att alla de som tycker att demokratin ska jämnas med marken, för i själva verket är det ju det allt handlar om oavsett hur man nu väljer att linda in det, alltid hörs så mycket högre än alla vi andra som tycker exakt tvärtom.

Kan vi inte bara bestämma att det får vara nog nu. Vi kan ju inte låta historien upprepas? Det är banne mig dags att alla oss som inte håller med att skrika högst. Jättehögt!  Vi borde lätt kunna vända ödesvalet 2018 till ett jävla solsken. Eller hur?!

Ett litet sidospår där men ack så viktigt. Boken då. Bigografin om Ester Blenda Nordström. Jag lyssnar när jag inte kan läsa och läser när jag kan. I sträck. Som tur är jobbar jag fortfarande och MÅSTE därför skärma av med hörlurar, jag åker bil i flera mil och det är också tur, jag tvättar köpmandiskar och finkammar loppis efter loppis och liksom sitter fast i mina hörlurar. Jag är ytterst osocial. Citerar för man och barn, textar till alla jag känner att de ska läsa och känner mig hoppfullare än på länge.

Grattis till världens upplevelse i hängmattan! Puss och kram och fin helg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *