VECKOMATSEDEL

Halloumi wrap med grönkålsslaw.

Viss mat ser inte mycket ut för världen när man ser själva receptet. Men sedan så är det något magiskt med själva kombinationen. Den här rätten åt vi en gång hos min lillasyster och det var så otroligt gott! Prova!

Inte så mycket halloumi i dessa bilder men själv sitter jag strax på tåget för att möta upp dessa tjejer. Så jag har allt annat för mig än att laga wraps. Men det kommer en fredagskväll, var så säker..

Halloumi wrap med grönkålsslaw

Grönkålslaw

 • 2 msk majonnäs
 • 2 msk yoghurt
 • 1 klyfta vitlök, pressad
 • 1 tsk citronsaft
 • salt och peppar
 • 70 g grönkål, riven i mindre bitar

Gurka

 • 1/3 gurka, tunt skivad
 • 2 msk vitvinsvinäger
 • salt

Halloumi

 • 2 pkt halloumi, i skivor
 • 2 rödlökar, skivade
 • 4 msk rapsolja

Till servering

 • 8 tortillabröd
 • 1 avokado, tunt skivad
 • 1 kruka koriander, hackad

Gör såhär:

Blanda ihop majonnäs, yoghurt, vitlök, citronsaft, salt och peppar. Blanda ner grönkålen  i såsen och låt stå. Blanda gurkan med vitvinsvinäger och salt, låt stå. Stek hallonmin gyllenbrun. Stek rödlöken mjuk. Lägg alltsammans på tortillabröd och en massa koriander uppepå. Galet gott!

Follow me on BLOGLOVIN & INSTAGRAM

4 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *