GATHERINGS - MATKOLLEKTIVET,  GATHERINGS - PARTY,  GATHERINGS - THE THURSDAY MEETING

Det handlar om dukade bord.


Jag vet att det dukade bordet inför nyår kommer komma till i en rasande fart då jag jobbar in i det sista. I år kommer vi var sisådär 20 som samlas och lite oklart ännu så länge då Liv´s inbjudningar svävar lite i det blå fortfarande. Hursomhelst är det inga problem då vi har plats för ett långt bord. Min bästa inspo är fortfarande ett par år senare detta långbord, med udda bord och utan duk. Tycker det är så himla vackert. Tror dock inte på bordfynd i brådrasket.

Our Food Stories är alltid fenomenala på finfin inspiration. Har ni sett den sagolika juldukningen?

Att dras till det rustika och enkla nyår till trots, ser jag inget problem med. Idag är kanske hetaste tipset till live inspiration att Elsa och Sofia snackar dukat bord i Nyhetsmorgon klockan 9.40 och 11.07. Där kommer de prata om sin podcast BillgrenWood som i senaste avsnittet just avhandlar dukade bord, här lyssnar man på den!  Och tre dukningar utlovas.

Från det ena till det andra kan det kanske räcka med att våga annan färg på ljus.

Textil är alltid mjukt och varmt men vid vackra träbord kan man ju önska lite både och.

Ett tunt, skirt tyg låter ju också det vackra bordet synas.

Många gånger vill man ju det totalt motsatta och när det kommer till duk är fortfarande mitt bästa tips linne  på metervara, Aina från Ikea.  Finns i natur, grå och vit. Tvätta gärna innan och stryk inte.

Sista tipset får vara mitt eget. Som den gången då vi gjorde sex meter bord dagen innan nyår. Här är inlägget hur vi gjorde. I allt från brädval, mått och bets.

Follow me on BLOGLOVIN & INSTAGRAM

One Comment

  • Li Argus Hultgren

    Inspirerande dukningar. Tack för tips om Ikea. Brukar ta gamla gardiner och ha som duk. Känner ibland att jag vill att bordet ska synas för tycker det är så snyggt, men då var ju skira dukar perfekt ju. Har du något tips på var man hittar det? Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *