BOOKS & MAGAZINE

Se hit Rebell tjejer & alla ni andra.


Godnattsagor för rebelltjejer – 100 berättelser om fantastiska kvinnor av Elena Favilli och Francesca Cavallo.  Där satt den kan man säga. Minst sagt. Redan i startgroparna då boken finansierades via Kickstarter slog den supersnabbt rekord som den mest förbeställda originalboken genom tiderna. Över en miljon dollar skänktes från bidragsgivare i över sjuttio olika länder och sedan var alltsammans ett faktum.

100 sagor skrevs ner. Och alla de hundra kvinnor som representeras av varsin saga, har porträtteras av konstnärer från hela världen. Kvinnliga såklart.

De 100 sagorna. Sagor som är alldeles på riktigt. Där allt har hänt här på jorden och händer fortfarande.

Japp, exakt så.


Det är väl såhär vi vill somna. Till sagor om hjältinnor och modiga äventyr, till ord om att ingenting är omöjligt. Att världens stordåd är till för alla. Läs högt ett kapitel i hundra dagar. Maxad framtidsinspiration och sanning för rebelltjejer och alla andra.
Och som författarna skriver i förorden: Nu när vi överlämnar boken i läsarnas händer hoppas vi kunna förmedla en känsla av hopp och eutusiaism för den värld och framtid vi bygger tillsammans. En värld där könstillhörighet inte bestämmer hur stora ens drömmar får bli, eller hur långt någon kan gå. En värld där var och en av oss med självförtroende kan säga ”Jag är fri.”
Författarna Elena Favilli och Francesca Cavallo är också grundarna till Timbuktu Labs, ett innovativt medielaboratorium för barn.  Digitala mediaprodukter som riktar sig till barn där man har lagt fokus på tankeväckande innehåll med avancerad teknologi i grunden. Värt att kolla in! Och just det, bok två finns för pre-order! Fast på engelska då. Men boken ovan finns bla på Adlibris och Bokus.
Follow me on BLOGLOVIN & INSTAGRAM

2 Comments

Leave a Reply