FOR THE MONDAY COFFEE

For the monday coffee.

bib_monday-portrait-4

Med tanke på forskningen jag läst om häromdagen, om de lyckliga Tromsö-borna plus att jag tidigare i veckan fick en intervjuförfrågan på i stort sätt samma tema, har jag liksom stannat lite i det där om det kommande mörkret och vintern. Och den positiva inställningen som ju egentligen inte grundar sig i några stordåd alls utan mest att landa i myset. Så lite såhär börjar vi måndagen väl. Som Babes in Boyland.

1fd0312ee9af656ccf1bd1abf8d8c567

Vinteranpassa hängmattan. Om man inte har en hängmatta inomhus så gör det på direkten. Har läst den här boken i helgen. Från bästa hängmatteplats, i skenet från ljuskronan och under två täcken.

kinfolk-magazine-autumn-vintage-rentals-props-styling-seattle-sarah-rhoads-scout-blog-3

Vackra kläder efter väder. Som i en fin dag hos Scout. Förövrigt drömde jag om just den här kappan men Nomi knep den före mig. Lite drömtydning på den skulle sitta fint. 

tumblr_nq67d3xobd1rt05ero1_500

Bära med sig chokladmandeldryck med kaffeiskuber. Recept här.

2c4b161a4a6833f6e9d8332ee8774517

Tänker att i få ljustimmar så kan man alltid passa på att göra det vanliga utomhus. Som att öppna en popupshop, ordna en workshop eller landa i en fåtölj går också bra.

fire

Och ordna en bra eldtunna ska jag göra den här vintern.

d07baafe38e22a7401c202a8a5f9dadf

Och göra ätbara presenter till alla jag känner. När man ändå är i gång liksom. Tänk söndag och scones, då kan man ju lika gärna göra några fler och överraskningsleverera till dem som bor närmst. Om jag håller vad jag lovar så kan jag säga grattis till mina två systrar längre ner på gatan.

skarmavbild-2016-10-10-kl-06-46-23

Det där om alla ska ju ändå äta. Bjussa frukost eller lunch om det är fullt sjå på kvällar. Sopplunch är alltid perfekt. Billigt, snabbt, gott och så kommer allt det  härliga automatiskt.

Ruffled - photo by http://alyssamphotography.com/ - http://ruffledblog.com/bohemian-luxe-wedding-inspiration

Och för all del. Duka ut så länge täckena värmer. 

Sådärja. Mörkt och gosigt, dags att väcka hus och tända ljusen. Önskar er en fin vecka!

 

2 Comments

  • Jennie

    Åh vilket härligt mysigt inlägg och jaaa, visst är det så. Jag började jobba med det för ett par år sedan nu att inte lägga energi på saker en ändå inte kan göra något åt – t.ex. vädret. Nu är jag en höst och vinterälskare, tycker det mörka passar min sinnesstämningen bättre, men är förstås tröttare som många andra den här tiden. Dock kan jag bli otroligt trött på alla som klagar på mörkret om och om igen, fastän man vet att det dyker upp varje år…igen. Sen tror jag ju att för oss som bor långt norrut där dagarna är riktigt korta vintertid, så är det otroligt tacksamt att vi (allt som oftast) har snön också. ÄLSKAR Kiruna – framförallt höst och vintertid.

    • Mokkasin

      Åh Kiruna! Ja då vet du verkligen vad vinter är. Men vad grymt att du verkligen jobbade medvetet med inställningen och att det gav resultat. Heja!! Tänker att ni har snö alldeles snart! Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *