KIDS,  SÖRMLAND

en ponny på kalaset

MX8A6544

Vi har alltid varit hemma på barnens kalas. men bland ridskoleönskningar och fullproppade helger så nappade jag när jag hörde talas om  Björkviks PonnyridskolaRidskolan ligger ett stenkast härifrån och minsann ordnade de hästkalas. Tror ni att Nomi tackade nej till en sådan sak? Knappast. Så förra lördagen tog vi med ett gäng barn och hamnade här.

MX8A6553

Jörgen, hälsade tjejerna välkomna och redan här började braiga hästfakta att samla på. Två tjejer fanns med som storstilade hjälpredor och vissa av Nomi´s kompisar har redan vanan inne.

MX8A6560

Lite korv och bröd med sjöutsikt. Två meter från stallet.

MX8A6583

Sedan började hästfixet. Nu pratar vi totalt ohästig mamma så jag vet varken om de ryktade, tränsade eller bara borstade. Men de fick fina instruktioner och råd om hur man gör. Till och med jag vågade ju närma mig de här små ponnyerna.

MX8A6608

Allt prat handlade såklart om hästar. En annan värld liksom. Det känns som lite samma som jag och fotboll. Som en annan planet.

MX8A6590

Fast jag fattar ju det mysiga och väldigt fina. Fyra ponnysar på nio barn gjorde ju att alla hade tid och borsta, fixa och fläta.

MX8A6631

Det känns inte som den här ponnyn var van vid just flätande men ändå tjusig där bakom luggen.

MX8A6647

När stunden i stallet var färdig tog gänget ett par vagnar..

MX8A6652

..och ponnysar.

MX8A6661

Och begav sig hit. Är landskapet på riktigt kan man ju fråga sig? Ibland är det så lätt att bli hemmablind. Men just den här dagen sög det till i magen att allt är så himla vackert. Den här tiden, när alla vägkanter är fullproppade med lupiner och hundkex. Träden är extra fluffiga och så galet gröna. Och kossor betar på ängarna och grässtrån vajar i vinden. Och sjön glittrar som om det inte fanns någon morgondag. Då är det ju lätt att känna sig helt lycklig över själva världen.

MX8A6674

Snacka om hästkoll. På kort tid fick tjejerna veta så mycket de kunde ta in och jag insåg att det här med min hästrädsla handlar nog allra mest om vem som styr runtomkring. Med en Jörgen när det begav sig hade nog också jag fastnat bland hästar istället för totalt raka motsatsen. Bara svaret när Liv frågade om vad hon kunde tänkas behövas inför ridskolestart till hösten. Skor med en liten klack, sådana du har och ett glatt humör. Resten finns att låna, detta är ingen snobbsport. 

MX8A6696

Nästan som en egen häst.

MX8A6708

Selma.

MX8A6721

Signe.

MX8A6739

Det här med vagn var tydligen extra härligt.

MX8A6750

Svea, Estrid och Svea.

MX8A6752 Sten, sax eller påse kan behövas mellan varven.  Vem ska leda ena hästen och vem ska leda med vem…MX8A6763

Så nöjd.

MX8A6779

Inte varje dag man har en ponny med på kalaset.

MX8A6797

Supersugen på tårta.

MX8A6809

Plötsligt var det något om att leta hästbajs. Fast trots att ingen gick på det så var de helt säkra på att andra överraskningar väntade.

MX8A6820

Här uppe på höskullen var det ingen idé. Kanske lite osäkert också, bland ett och annat spöke. Eller var det bara en katt?

MX8A6830

Bättre bland ängar och hundkex.

MX8A6835

Helt klart bättre.

MX8A6857

Världens mysigaste kalas. Ovant att inte fixa något själv men helt klart värt det. Stämningen på Ponnyridskolan var så himla fin. Enkelt, genuint och med fokus på rätt ställe. Jag hade hört mycket gott om dem innan och allt stämde på pricken in.

MX8A6761

Och trots att jag är livrädd för hästar sedan långt tillbaka så önskar jag inte hellre än att mina barn får slippa den känslan. Kanske kan jag bli kvitt den rädslan också om jag får hänga här i Björkviksskogarna en höst eller två…

9 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *