TRAVEL

EKMS och det är skäggfest i malmö

Från det ena till det andra. Det tur att man kan byta arghet mot lite skäggfest. Livet blir mjukare på så vis. Snart är vi nämligen på väg till Malmö där min man ska tävla i skägg, Sveriges bästa skägg.  Japp, så är det. Och bara så ni vet, skägg är inget skämt. Det har jag fått lära mig, med tiden liksom. Men ganska kul är det, det går liksom inte att komma ifrån. Kanske mest för att det hela inte hör till vanligheterna. Att bli utvald till en av tio skäggfinalister. Svenska mästerskapet i skägg skulle man ju också kunna säga. Flott! På plats finns en jury som ska syna skäggen utan och innan. Juryn består av barberare, frisörer, ordförande i Svenska Mustaschklubben president och i World Beard and Moustache Association. Ingen lek alltså. Och absolut inget skämt var det.

Bloggen EKMS – En karl med skägg – som liksom är själva grunden till hela alltet står faktiskt en tjej bakom. Madeleine Carlsson studerade till Eventproducent i Åre 2013 och samtidigt fick hon idé om en skäggtvling. Sagt och gjort hennes examensarbete blev EKMS och tävlingen om Sveriges bästa skägg.

Men om får tro förra årets vinnare så är det ända väldigt mycket snällhet i det hela, här skriver han om hur själva skäggen knyter ihop till något annat. Precis sådär som det ska vara att det ena ger det andra. Som Bearded Villians som vuxit till något superstort världen över. Tillsammans jobbar man för en värld utan orättvisor, mobbing och rasism. En bättre värld helt enkelt. En av instagrams snällaste personligheter @pearottosson är en Bearded Villain.

Nu kan man ju tro att jag som har ett långt förflutet som frisör är den som klipper min mans skägg. Inte minst för att jag hade 5:a (!) i skäggklippning när jag tog mitt gesällbrev 1989. Men nej det är en av våra bästa vänner Sarah Ericsson som driver salongen Shortcut precis vid Mariatorget i Stockholm. Fast jag fattar, hon är grym.

Här är årets finalister. Och här är Kristo med intervju. Med skäggfrågor. Och man kanske inte får använda sin blogg till att fiska röster men vad tusan, det händer ju inte så ofta. Eller typ aldrig. Så lite i smyg då trots att min man har en önskerubrik på detta inlägg… Man kan nämligen rösta antingen på FB eller på Instagram Genom att gilla bilden, svårare än så är det inte.

 20150927-MX8A68891200nyLite ovaxat skägg. På prärien kan man tro… Med en kärlekssång i bakfickan. Till mig.  Så härligt har vi det. När vi inte är på tjusig skäggfest då.

 Så Malmö ikväll då. Klockan 19.30 på Babel. Kom dit och säg hej vetja. Här finns mer att läsa om kvällen. 

One Comment

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *