DAILY LIFE

new in

 

MX8A04281200Jag hade önskat mig lite keramik från Gotland och så fick det bli. Ett stopp nere vid Burgsvik och Fide Fajans . Egentligen har jag varit hemskt nyfiken på den ateljen sedan ett litet olivfat jag fick i present en gång. Jag och min syster fastnade också vid en hemskt vacker butik inne i Visby under en av våra morgonpromenader. Under samma tak samsas C jensen, Fab Visby och Delia´s och i efterhand kunde jag se att alldeles perfekta guiden Gotlandstips.se tipsar om samma butik härSom sagt, supervackert och inspirerande. Korgar, textil, vardagslyx , keramik och kryddor.

MX8A0428closeNär det kommer till glas, porslin och keramik köper jag mycket sällan nytt. Jag har lätt att bli förälskad i sådant vi äter på och jag gillar att duka olika, så därför är nästan allt sådant från loppis. Jag är helt osentimental här och diskar i maskin trots gulddekor och rosenmönster. Och med fyra barn så går en del i kras. Därför är udda bra, till och med superudda. Däremot har jag en ”servis” med keramik som är nyköpt under många år och inte från loppis. För att inte falla dit i allt vackert som ändå finns och ändå hålla fast vid ett hållbart tänk så köper jag uteslutande vit keramik. Men gärna från olika keramiker, i olika uttryck och former. Jag försöker hitta samma glasyr som är en blank och ganska så kritvit sådan. På så vis kan jag lätt blanda med allt udda och jag har en bas som jag aldrig tröttnar på. Den här servisen växer långsamt, men det är det som är grejen med den. Den mönstrade keramiken från Fide Fajans hamnade helt rätt bland allt det andra.

MX8A04621200Äntligen en solig dag. Lördag och allt.

 

 

One Comment

 • Linnea

  Hej! Missade att gotlandstipsa tidigare så slänger in några nu. Om ni nu fortfarande är på ön. Flera av guldkornen har ni uppenbarligen redan prickat in men här kommer lite till.
  Berså – cafe och inredningsbutik vid Tofta
  Rökeriet nere i hamnen i katthammarsvik – ta räklådan
  Gåsens lada – för en supermysig middag, burgsvik
  Själsö bageri – norr om Visby.
  Bolaget – restaurang i Visby
  Sandviken – underbar sandstrand vid östergarnslandet
  Blå lagunen – kalkstensbrottsbad, som att plötsligt vara i Kroatien
  Kullshage bruk – världens minst gårdsbutik
  Gane gård – gårdsbutik med alla sorters djur
  M.m

Leave a Reply