DIY

solfjädersgarland!

 
publicerad i Family Living
 
Tänkte att ni också kunde få beskrivningar på sådant som publicerats i tidningar tidigare,
men bara hintats här på bloggen.
 
Alla kalas behöver festliga detaljer om du frågar mig. Det är ju bästa kalasfeelingen man vill åt.
En girlang av solfjädrar är ett bra tips.
Billigare än ballonger och så enkelt att du kan göra en jättelång!!
 
 
Du behöver:
Silkespapper, kraftiga pappersark, sax, lim, häftapparat eller gem.
På ett silkespappersark med standardmåtten 50×70 cm får du ut två solfjädrar.
 
1. Vik hela arket , från kortsida till kortsida, i 2 cm breda veck. Du viker precis som ett dragspel. Dela den färdigvikta dragspelsremsan  i två delar som är 22 cm långa. Detta mått är viktigt för att du ska kunna vika ut hela solfjädern.
 
2. Häfta fast en sidan av solfjädern enligt bilden. Nu kan du veckla ut dina solfjädrar men du ska göra en liten fästanordning också.

3. Till varje solfjäder behöver du pappersremsor som du klipper till av ett kraftigare pappersark. Remsorna ska vara ca 25 cm långa och 2 cm breda.
 
4. Limma fast dem längst med långsidorna av dragspelsremsan, en på vardera sida. När de torkar så viker du ut dem till solfjädrar.
 
5. Fäst ihop de fastlimmade pappersremsorna omlott så de bildar en garland. Använd häftapparat eller gem så kan du lätt ta isär dem för att spara till nästa kalas.

Gör ditt eget tårtfat! Ett supersnitsigt! Spraya en sockerkaksform (från loppis) med guld. Och så en vanlig tallrik på det!
 
 

Och glöm inte att nästan alla glasburkar och flaskor går att använda som saftglas. Mina favoriter är de med bebisdryck i mataffären. Ni vet äpplejuice och sådant.

No Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *