DIY

hjärta.

Jag tänker ofta på bloggens vara. Eller snarare, inte vara. Jätteofta tänker jag så. Vad finns kvar att säga liksom. Vilka bilder har jag inte redan tagit, vilka ord har jag inte redan vridit och vänt på. Jag vet ju såklart att världen är evinnerlig, bilder och ord likaså. Men ibland känns det inte så. Inte i min lilla värld åtminstone. Min värld är ju oftast bara här. Och inte för att den inte skulle vara fin nog för mig. Tvärtom. Men ändå så tänker jag att den är ju min och kanske inte så väldans mycket mer än så. För någon annan. Och så var det där med tiden, den där som den känns som den krymper i rask takt och för var dag. Den som jag nästan känner att jag snor åt mig, för att hinna. Och när den är som minst så tänker jag mest att kanske är det snipp, snapp, slut. Och tack så hemskt mycket för allt. Och adjö.
 
 
Men så kommer era hälsningar. De dyker upp här och där. Alltid. På bloggen och på instagram, i mail och brev. Från alldeles nära och från fjärran. Från platser jag aldrig i livet kommer hinna att besöka. Och genom möten i riktiga livet. När ni stannar mig och säger hej. Du säger att du måste bara få säga en sak, att du gillar. Och alla ord blir som små skatter som får mig att bli varm om kinderna och nästan känna att det kanske bara är på låtsas. Men så säger du, att det är det inte. Och jag säger tack  och tycker att ett tack, trots att de är tusen, känns i futtigaste laget. Och det där tusentacket, det är inte alltid jag hinner och minns (vilket är min tids sämsta samvete), men jag sparar alltid närmst hjärtat. Alltid.
 
Så du får inte tro att dina ord inte betyder något. För det är precis tvärtom. De betyder allt. Hade de inte funnits hade den här bloggen med all säkerhet packats ner i som en liten låda man ställer på vinden på spar. Och som någon kanske öppnar igen om hundra eller nåt. Eller inte alls.
 

Så jag vill egentligen bara säga tack.
Från hela mitt hjärta.
All kärlek till er,  såhär genom luften.
Genom sommarblå himmel och fluffiga moln.  
Och med solglans.
 
 

Och titta vad som kan dimpa ner i min brevlåda. En dag när man minst anar.
 För hur skulle man kunna ana liksom.
En brun påse med fina ord. Och ett par körsbär.
Redan här har jag smält.

Men kolla! Ser ni det lilla sydda krysset. Istället för tejp. Å!! Och sedan då, när jag väl kommer mig för att lirka upp det. En guldig tråd med handtovade små bollar! Upplindad på en gulnad kartong med guldig framsida där det står Prima svensk resår. Och jag snurrar ut dem. Precis som pärlor på rad. I vackraste färgerna. Och till råga på allt. En liten guldtofs. Sådär handknuten.  Fy tusan vad fint. Nästan så man inte tror att det är på riktigt. Till mig. En vanlig dag liksom. Tusentack Linda, jag svävar fortfarande på moln!

No Comments

 • Den där Victoria

  Oj, jag fick nästan skrämselhicka nu, din blogg är ju en av de finaste jag vet, som en saga är den, fast jag vill att den ska vara utan det där snipp snapp slut- slutet.

  Kram Victoria

 • Anonym

  Blev också livrädd! Skräms inte! Fortsätt. I samma gamla stil. oroa dig inte för bilder och ord – de blir som nya i varje nytt inlägg. Dina bilder och ord tål av vridas och vändas på i alla vinklar. Nytt ljus faller in beroende på situation och enskild besökare 🙂
  /Sara

 • Inger Soldat Rymans Stugor

  Din blogg är den allra finaste av bloggar och bilderna de allra finaste av bilder, jag känner mig utan att överdriva som en bättre människa efter ett dagligt besök hos dig, mjukare, mer fantasifull, ödmjukare och mycket gladare. Du gör skillnad<3

 • Anonym

  Din blogg ger glädje, massor med inspiration och förgyller dagen! Älskar att du har din egen stil i ord och bild. Det är få förunnat att ha ett så starkt och genuint eget uttryck. Du förmedlar även power! Du vågar stå för något bortom inredning och fint. Du är engagerad och en förebild. Du gör stor skillnad! Varma hälsningar till dig!

 • Susanne Otter -Frivole

  I never respond, It's just a bit more difficult in another language (I'm Dutch).
  Youre my biggest inspiration, if anyone asks me my favorite blogger I never have to think about the answer, I'ts Mokkasin. I'ts perfect for me.
  I just got interviewd by a Dutch interior magazine, I mentioned Mokkasin when they asked my favorite blog, please keep on doing what you are doing, It's why I blog..

 • Anonym

  Efter varje besök på din blogg känner jag mig lite "ny"? Påfylld med nån slags inspiration till att göra saker -som jag sen aldrig gör :-). Lite som att göra ett besök i en slags härlig fantasivärld. En jättehärlig känsla och du är unik som klarar av att förmedla det. Tack <3

 • Anonym

  Snälla underbara Sofia, ha kvar din blogg!!! Du är en av de mest inspirerande personer jag vet! Jag äääääälskar att läsa allt du skriver för du är en sån förebild! Jag brukar läsa högt från din blogg för min man och säga att när våra barn blir lite större då ska vi också göra si och så, för du skapar sån otroligt härlig magi. Ja jag kan inte komma på ett bättre ord, och då är enda magi eller magisk ett av mina favoritord. Det är sån härlig känsla du förmedlar och som mamma blir jag otroligt inspirerad. Så snälla fortsätt blogga och dela med dig av dina tips, tankar och din underbara familj. Stort tack /caroline

 • belinda graham

  google translator is not the most helpful tool – I think you were saying you were deciding whether or not to continue blogging? I am hoping you mean to continue! I had a big talk to myself about blogging recently and how I was so close to giving it up – but I've decided to keep going. I really hope you do too – you're one of a very small group of blogs I actually read these days. I adore your pictures, your home, your family seems so sweet and I like peeking into a family of six as that is what I have now too. there are few spaces out there I'm drawn to, but i like your little spot on the web – very much! thanks for sharing your life x

 • Anonym

  Din blogg er jo den aller, aller vakreste. Og jeg følger deg på Intagram. Du lever det, som for meg, fortoner seg som et drømmeliv. Et vakkert hverdagsliv med fire barn, flott mann og et nydelig hjem. Du skriver om livet ditt på en fantastisk, ærlig måte. Og jeg håper, av hele mitt hjerte, at du aldri slutter å blogge. TAKK!

 • Estela

  Men tack Sofia för din fina blogg och allt det du delar med dig till oss läsare. Fina bilder och vackra ord behövs i vardagen för att man ska kunna överleva detta liv man har på jorden.
  Jag suger åt mig allt fint som det bara går för att kunna ta med mig det, när jag går runt och bara har svarta moln över mig.
  Och en av dessa guldkanter i vardagen är att läsa såna fina bloggar som den här.
  Jag är lycklig lottad över att jag har hittat ett hand full av fina bloggar som inspirerar mig och gör mig lycklig.
  Det är detaljerna i livet som gör det. Allt ifrån att packa ett fint present till att visa ens nära och kära att man bryr sig med enkla ting.
  Tusen tack Sofia för att just du är bara du och till alla fina människor därute som fortfarande tror på dem små hjärt detaljerna i livet som gör oss till lyckliga människor.
  Kram på dig.

 • Anonym

  Tusen tack för att du inte har slutat blogga! Jag hoppas av hela mitt hjärta att du aldrig gör det heller, för din blogg är verkligen den allra finaste. Med den Bästa Texten i Hela Bloggvärlden. Jag är både lärare och språknörd och älskar att läsa det du skriver. Kanske för att du skriver nästan precis som jag. Och bilderna… bilderna som är så fina att man smälter. Fortsätt snälla du. Du förgyller verkligen min vardag.
  /M

 • Little ekidna

  Kan bara hålla med ovanstående – du är en sådan inspiration Sofia! Dina bilder är sagolika och dina texter underbara. Jag älskar att fotografera själv och dina bilder väcker alltid min lusta att använda kameran mera 🙂

 • Gunilla

  Jag håller med alla andra. Du har en fantastisk blogg med fantastiska ord och bilder. Och för oss som är rätt nya här hos dig, blir, det du tycker du redan sagt eller redan fotograferat, alldeles nytt, för vi har ju inte varit med hela tiden. Varje inlägg är en glädje att läsa, det blir som en vän som hälsar på. Men gör som du själv vill, det är viktigast.Det att du mår bra och känner glädje. kram.

 • Gunilla

  Jag håller med alla andra. Du har en fantastisk blogg med fantastiska ord och bilder. Och för oss som är rätt nya här hos dig, blir, det du tycker du redan sagt eller redan fotograferat, alldeles nytt, för vi har ju inte varit med hela tiden. Varje inlägg är en glädje att läsa, det blir som en vän som hälsar på. Men gör som du själv vill, det är viktigast.Det att du mår bra och känner glädje. kram.

 • jennie

  Tack själv allra finaste du, som jag sa i några inlägg tidigare: det här är numera min allra bästa internetplats. Och det vill fasen inte säga lite, för internet är gigantiskt you know. 😉 Älskar att klicka mig in här, full av förväntan om det dykt upp något nytt. Älskar hela detta!

 • Anonym

  Snälla Du, sluta inte skriva Din blog! Den är så vacker och stämningsfull. Fridfull att titta in till i en annars stressig tillvaro. Du inspirerar och har verkligen talang för att skapa stämning, olika miljöer och bilder! Du och Din blog gör skillnad!

 • Dynamisk Salong

  Du har den vakreste bloggen jeg vet om! Virkelig. Så personlig, vital, leken, original og full av liv. Blir glad hver gang jeg besøker deg – hvilket er nesten daglig. Ikke bare tar du vakre bilder, du skriver også meningsfulle tekster og gjør deg så mange gode refleksjoner underveis. Takk igjen altså! Når det er sagt, har jeg stor forståelse og respekt for at blogging kan ta mye tid og være krevende og slitsomt i faser. Hvor mye av seg selv skal man legge i det? Hva er interessant for andre? Og hvor mye skal en bruke av ens tid på det? Viktige spørsmål, som bare du i bunn og grunn kan avgjøre hva som blir riktig for deg. Enn så lenge skal du i alle fall vite at vi, dine følgere, deriblant JEG, nyter å ta del i din hverdag på denne måten. For meg gir det mening og inspirasjon, hver eneste gang! Ønsker deg gode sommerdager, i ditt kreative og vakre hjem. Vennlig hilsen fra Beate Bauer i Norge.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *