PARIS

när regnet öser ner längtar jag mig tillbaka.

 
 
 
Egentligen var det bara en vanlig fika. Regnmolnen hängde tunga över Paris och skulle timmen efter bli det värsta åskväder jag någonsin varit i. Vi hade picnicat i Jardin de Luxembourg och ungarna hade lekt som om det inte fanns någon morgondag.
 
 
Om man promenerar från parken till Le Bon Marche för att köpa kvällsmat så går man alldeles förbi ett fik. Ett härligt. Mamie Gâteaux i 6e, på 66, Rue Du Cherche-Midi.
 

Där kan man dricka hemmagjord äppeljuice. Den får mig att tänka på att alla våra äpplen som mognar i träden skulle kunna få bli precis sådär. Så skulle vi hälla den i glasflaskor och klistra etiketter i långa rader.  Och hela långa, mörka vintern skulle vi dricka äppeljuice, som om sommaren.

Och hallonpajerna sen. Gudomliga.

Fast Nomi valde scones.

Och Charlie med. Med sylt och grädde.

Livs frisyr hade fallit med leken.

Cafén som stannat lite i tiden är de jag älskar mest. 
 
När det inte är sådär ängsligt trendigt som caféer brukar kunna bli. Med härjiga skyltar och hundra supersnitsiga bakverk som aldrig någonsin smakar så gott som de ser ut.
 
Mamie Gâteaux var det precis tvärtom.
 

 
Hade jag varit det minsta tjyvaktig hade gärna sockerkoppen fått slinka ner i väskan.

Charlie.

 
 
Genom spetsgardinerna såg vi hur Paris blev mörkare och mörkare. Sekunderna efter var dagen som natt.
 

Jag kan inte sluta tänka på våra trädgårdsäpplen. Tänk om hela källaren var full med hundratals glasflaskor. Med blekrosa etiketter.

No Comments

 • Alexandra

  Du har säkert bloggat om det tidigare, men jag har missat. Hur har ni bott i Paris, visst hade ni en lägenhet? Hur fick ni isf tag i den? Vi funderar på att åka ner nu i augusti, men vill inte bo på hotell med alla våra ungar.

 • Emma-klara

  Åh älskar de här bilderna, och stället kände jag inte till – får ta och utforskas när jag kommer tillbaka till Paris efter sverigesemestern. Jag undrar om det skulle vara möjligt att få ett litet photoshop-recept på de här bilderna? (om du nu redigerar i ps) Jättehärliga blå-bruna toner. Tack på förhand, och kram emma-klara

 • Lina

  Ååååå. Som jag åååååat mig till dina instagrambilder Sofia. Och dina barn de är så himlans fina på bild. Vilka underbara semesterminnen som ryms i dig. Är grannhuset sålt än? Tittade på det, vilket klipp allltså! Fint som bara den och så granne med er. Jag cyklade förbi vårt hus i morse för att andas det liksom. Det är sann lycka varje gång. Tittade efter Plaza Interiör i affären, men numret du stylar för är inte ute i butik än va?
  Älskar din gula burk där. Och säkert allt annat med. Kramar till dig, hoppas det slutar regna hos er snart.

 • MOKKASIN

  Tack för snälla ord och lyllo dig som bor i Paris : )
  Jag redigerar inte i PS, bara i Lightroom. Det håller jag dessutom på att lära mig som bäst så än så länge kan jag inte dela av mig av några knep för jag vet knappt själv vad jag gör. Men så småningon om, absolut! Kram!

 • MOKKASIN

  Du är så snäll du : )
  Numret är ute nu, eller kom väl egentligen runt midsommar. Det är jag som har lite dålig koll, som vanligt… Kram!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *