kalasigt. - Mokkasin
Mokkasin is a blog and showcase for Sofia Janssons styling, photography and writing. Mokkasin is also about DIY and creative direction. Sofia founded Mokkasin and a creative freelancer.
Mokkasin, Lifestyle, blog, portfolio, styling, photography, shop, creative direction
33149
post-template-default,single,single-post,postid-33149,single-format-standard,qode-social-login-1.0.2,qode-restaurant-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.6,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

kalasigt.


Just nu finns en många sidor lång sommarfest i Plaza Interiör. Den har jag gjort tillsammans med min bästa assistent Linn.  Dessutom har jag gjort omslaget till samma nummer tillsammans med Malin Cropper. 
 
Sommarfesten har en hel del kalasiga tips som löparens återkomst till exempel. Jag som aldrig i livet använt en löpare tänkte att precis en sådan av stuvbitar blir som en vimpel fast på bordet. Och det är en och annan hemmagjord dagbädd. En pimpad teepee i skuggan och snabbvimplar. Kika i tidningen!
 
Nu tänkte jag att ni kunde få några smarta recepttips på sådant som syns på bilderna. Jag slänger mig bara med enkla recept, sådana som jag aldrig trasslar in mig i men får en att glänsa lite sådär ändå.
 

BrödSticks är himla vackra men smakar dessutom fantastiskt gott till fördrinken eller lemonaden. Hemligheten är att de är otroligt snabba att göra och ser tusen gånger mer avancerade ut än vad de i själva verket är. Ett perfekt ett tilltugg att kasta fram, i all hast. 

 

 BrödSticks

 

Mjukt tunnbröd 1 påse
Smör med pressad vitlök efter tycke och smak
Torkad timjan, här kan man även välja andra kryddor tex Rosmarin
 
Sätt ugnen på 200 grader. Bred smöret på tunnbröden. Strö över timjan. Skär i 3 cm breda slices. Grädda tills de fått lite färg, det går snabbt så passa dem noga. Låt dem svalna på plåten. Förvara dem sedan stående i höga glas eller i burkar utan lock.
 

 

Nötter är alltid min bästa favorit som tilltugg. Godaste nötblandningen rostar du själv i ugnen. Den är perfekt till drinkar och ostar och typ vad somhelst.  Vi byter nötsorter lite efter vad vi gillar för stunden eller vad som finns hemma. 

Nötblandning

 

4 dl hel sötmandel, hassel- pistaschnötter
I dl mörkt muscovadosocker
3 dl neutral olja. Tex majsolja.
172 tsk cayennepeppar
Chiliflakes
Färsk rosmarin
Flingsalt
 
Sätt ugnen på 175 grader. Lätt nötter på en bakpappersklädd plåt, häll över socker, olja , peppar, chili och några rosmarinkvistar. Lägg några rosmarinkvistar överst. Rosta nötterna i 10-15 minuter i ugnen. Rör om då och då. Låt svalna på plåten. Strö över salt och mer rosmarin.

 

 

Mandelmusslor gör man ju inte så ofta. Men så himla fina till förrättspajer. Som här, mini med västerbottenost. I kaffefilter för flugornas skull.

Mokkasin

sofia@mokkasin.com
No Comments
 • Mariela R.

  9 juli, 2013 at 15:02 Svara

  I love outdoor events, good food and great stylish like these pics are just perfect!

  X

 • Anna

  9 juli, 2013 at 16:20 Svara

  Så snyggt och gott…tusen tack för fina tips!

 • wood & wool stool

  10 juli, 2013 at 00:26 Svara

  wonderful images of summer! love the nuts in tiny bowles

 • Giò

  10 juli, 2013 at 10:37 Svara

  Wonderful!!! I'm loving your photos, they're so fresh and well done that they capture my attention!
  xoxo

Post a Comment