BOOKS & MAGAZINE,  TIP ABOUT GIFTS

Julklappstips för lite äldre barn

Mokkasin gillar vi att klura ut presenter för lite äldre barn, sådär från 8 år och uppåt. Vi har en storfavorit som passar lika bra för en 10-åring som till alla som var med förr 😉

Just nu finns storsäljaren från Fars Dag med i vår adventskalender till ett riktigt bra julpris.

MEKANO
250:-


Vi har dessutom ett gäng med experimentaskar, en riktigt bra julklapp till så bra pris att du kan köpa flera. Det här är superspännande och lärorikt för äldre barn. Självklart är det lika uppskattat av yngre, vetgiriga barn men då kan det vara bra att ha hjälp av en vuxen.

Alldeles nyutkommen är boken Russinhissen. Med enkla och roliga experiment i fysik och kemi blir hela boken som upptäcktsfärd i vardagen. Här finns experiment sorterade i sju teman : sorteringar, vatten, luft och gaser, värme, el och magneter, ljud samt ljus. De flesta av experimenten kan göras med sådant som finns i vår vardag. Boken vill inspirera och hjälpa barn och vuxna att komma igång med naturvetenskap.

Vi gillar ju böcker och vi har några favoritböcker om rymden, universum och om hur allt började. Det är sådana böcker som vi själva gärna tjuvläser i smyg, för det är allt bra att ha lite uppdatering då frågorna haglar därhemma.


Påtal om böcker för större barn, glöm för tusan inte bort Sandvargen ! Eller förra årets Augustpris-vinnare, Legenden om Sally Jones. En tecknad roman som innehåller allt man önskar av ett äventyr!


Kaninlampan är favorit bland barn som vuxna. Och får man nu ingen riktig kanin i julklapp så kanske man blir lite lyckligare om den allra sötaste kaninen lyser upp vintermörkret.


Och så väntar vi in något så coolt så man nästan svimmar. Rosa och blå elgitarrer!!!! Hoppas på i slutet av veckan.

Leave a Reply