TIP ABOUT GIFTS

Bästa julklappen.

mokkasin-best-gift-1

Förra julen fick jag en sådan himla fin present av min man. Nu snackar vi inte NY-resa eller diamanter. Det var liksom mycket finare. Kanske det finaste jag fått någon gång, om man tänker efter. En liten låda med sådär hundrafemtio fotografier. Lite blandat sådär. Inte något särskilt år eller händelse. Det äldsta fotografiet var när jag var typ nitton och ja, vi har varit tillsammans i en evighet. Jag förstår inte hur han lyckades nosa upp dem för fotografiordningen i den här familjen är inte på topp kan man säga… Bara en sådan sak gör en sådan här present värd så mycket. Själv hade jag slutat tvärt sådär i början. Jag älskar blandningen just för att det inte alls är så tillrättalagd eller perfekt. Jag får känslan av gamla fotalbum där man hade flera år i samma album. Lite hipp som happ. Men ändå binder ju varje fotografi till en särskild historia som man tar upp ur minnet i samma sekund man har bilden framför sig. Jag tror att hittar så mycket mer när man inte har hela historien serverad i som ett bildspel, kanske tankar man tänkte och känslor man bar på.

mokkasin-best-gift-2

Ska det vara så märkvärdigt tänker säkert många. Men i min värld som är fullproppad av fotografier mest hela dagarna blir det lite skomakarens barn över det hela. Det finns miljarder av bilder, men alla finns på högar av hårddiskar. och där ligger de liksom kvar, trots att jag önskar mig så mycket mera. Jag är uppvuxen med en mamma som gjorde fotoalbum åt mig och mina systrar. Tror jag har sex stycken från min uppväxt. Inte sådana där fotoalbum i plastfickor, utan klippt och klistrat med text, biljetter, tidningsurklipp och allt. Som sagor hela bunten. Som om det inte vore nog har hon gjort samma till alla de nio barnbarnen. Det är ovärdeligt.

 

mokkasin-best-gift-3

Årets julklapp kan jag tycka. Så många gånger som den här bunten har bläddrats igenom. Av mig, alla barnen och de som ser den. En evighetspresent. Idag, bland digitala bilder finns det ju egentligen inga hinder att göra en sådan sak. Det skulle vara ordningen då och tiden. Men annars är det ju enkelt som tusan att printa ut bilder. Och såklart, man kan ju göra fotoböcker på ett kick. Men jag gillade verkligen idén med en bunt av bilder. Det finns ju en mängd tryckerier, där du enkelt laddar upp dina bilder, kan göra exakt den form och storlek du önskar och sedan lägga till kant om du önskar. Jag tycker Crimson håller hög kvalité. Det är ju personligt vilket fotopapper man väljer men jag tycker om matt. Det finns ju en uppsjö av tryckerier som har poppat upp i och med instagram har vuxit, så de små fotopresenterna är aldrig långt borta eller krångliga numera. Fast minst lika härliga om inte härligare…

 

One Comment

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *