DAILY LIFE,  FOOD & DRINK

heja matpiraten.

mokkasin-salta-eko-1

Jag fick en sådan överraskning idag. Och jaja, jag vet att det inte var en världshändelse men ändå så var det faktiskt jättebra. Så trots att jag vet att detta är ett högst lokalt tips måste jag dela med mig av det. Kanske någon har vägarna förbi Katrineholm. Om inte annat kan det till och med vara ett kap att ta en sväng just nu. Eftersom jag har noll koll och aldrig följer FB och sådant, så hade jag ingen aning då jag åkte till Matpiraten för att köpa 3 färska fikon. Endast 3 fikon. Väl där började jag leta på ekohyllorna efter kallpressad kokosolja. Utan att ens då upptäcka skyltarna mitt framför näsan. Men så plötsligt såg även en människa ( i en annan värld ) som jag,  50 % rabatt på hela Saltå Kvarn sortimentet. Ja, ni fattade rätt. Inte tjugo, inte trettio men FEMTIO!! Det är galet mycket. Till saken hör är att här finns i stort sett hela Saltå Kvarn´s  sortiment. Och nu blev jag ju skräckslagen att anledningen till rean var att de skulle sluta med dessa produkter. Men nej inte alls. Är det något fel på maten då ?  Är det utgående datum ? Nej på båda, inte alls. Långa datum som håller för att fylla skafferiet ett par år framåt i vissa fall. Helt enkelt lite skön rabatt på det alldeles vanliga sortimentet. Heja rea på ekomat, heja fyllt skafferi. Och heja Matpiraten!

Missförstå mig inte här. Jag betalar så gärna för bra mat. Vi handlar nästan uteslutande ekologiskt och jag tar hellre bort något än att inte ha möjlighet att välja eko. Och Saltå Kvarn´s produkter är favoriter annars också. Men om man nu råkar springa på ett sådant här galant erbjudande måste man ju fylla på skafferiet.

 mokkasin-salta-eko-2

Viggo undrade om det var krig eller något åt det hållet. Tvärtom kan man tycka.

mokkasin-salta-eko-3

Nu blev jag ju en smula lyrisk där i mataffären. Varför handlar inte ALLA Saltå-saker som galningar?! sa jag högt och tittade ner i alla andra kundvagnar. Jag kan ju avslöja att min var helt klart snyggast. På alla vis. De inte lika entusiastiska där i matkön undrade nog lite över hur man kan bli så lycklig av att handla lite linser. Fast det var ju så mycket mer, pinjenötter, mandel, balsamvinäger, cashewnötter, olivolja, mjöl… Ja jättemycket blev det. Jag hade ju ändå en svag aning om att vårt skafferi var ganska så skralt därhemma. Kanske var det just därför de tittade lite konstigt. Märkligt att hon är sådär glad när hon handlar så mycket liksom. Klart att jag var det. Blev ju lycklig bara av att titta ner i min vagn, proppfull med Saltå produkter. Sånär på 3 färska, oekologiska fikon

 

3 Comments

  • Bi Lindahl

    Det jag har lite svårt för med Saltå Kvarn är att de ägs av Vidarsstiftelsen som jag inte riktigt delar åsikter med gällande vaccination etc. Men jag gillar ekologiskt. Biodynamiskt är inget mervärde för mig, är för dåligt påläst om det verkligen gör någon skillnad eller bara är hittepå. Förpackningarna de gör är förbenat snygga. Men oftast väljer jag ändå ett annat märke just för att jag inte vill stödja Vidarstiftelsen. Det är ju tur att vi får göra egna val 🙂 Oavsett om man väljer Saltå eller inte.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *