FOOD & DRINK

nästan som wienerbröd

MX8A4639

Hembakta bullar i frysen är ju galet härligt men det här är nästan snäppet lyxigare. Du fryser nämligen ner dem ogräddade och gör klart när det oväntade besöket kommer. Det är mitt trick. Mitt önsketrick kanske, för det händer ju inte jämt direkt. Men ibland så.

MX8A4659

Man gör bullarna klara. Och jäser dem i rumstemperatur. Och nu kan du såklart grädda dem. Men mitt tips är att ställa hela plåten i frysen och när de ”stelnat” till så lägger du dem i påsar. Och taa-daa, när det knackar på dörren. In med dem i ugnen och precis, exakt som nybakta.

MX8A8938

Efter det du fixat degen i assistenten. Kavla ut till en fyrkant, ca 40×40 cm. Skär i fyrkanter på ca 8×8 cm.

Liv och Estrid har startat en bakblogg förresten. De ska ju även öppna restaurant i vår bod till sommaren… Ser fram emot fortsättningen, på båda.

MX8A8947

Klicka ut fyllningen på var fyrkant. Om man inte vill ha vaniljfyllning funkar det ju med sylt, mandelmassa, nötkräm… det mesta kan jag tro.

MX8A8953-2

Vik varje hörn mot varandra så bullarna på det viset sluts ihop.

 

 

BULLAR

Perfekta bullar att ha i frysen och ta fram och grädda vid oväntat besök.

25 st

25 g jäst

2 dl mjölk

200 g mjukt smör

1 msk strösocker

ca 6 dl vetemjöl

FYLLNING

75 g smör

2 msk socker

2 tsk vaniljsocker

DEKORATION

Pudra florsocker

Eller ringla glasyr på dem. Glasyr gör du av florsocker + vatten

Lös jästen i mjölken. Arbeta snabbt ihop alltsammans till en smidig deg i din assistent. Kavla ut till en fyrkant, ca 40×40 cm. Skär i fyrkanter på ca 8×8 cm. Klicka ut fyllningen på var fyrkant. Vik varje hörn mot varandra så bullarna på det viset sluts ihop. Lägg dem i formar. Jäs 2 tim i rumstemperatur. Nu kan du grädda dem men mitt förslag är att nu ställa hela plåten i frysen. När bullarna frusit lägger du dem i fryspåsar. Vid oväntat besök ta fram och grädda direkt i 250 graders ugn, 5-8 min. När de svalnat lite kan du pudra dem med florsocker eller ringla glasyr.

One Comment

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *