TRAVEL

ERA ALLRA BÄSTA GOTLANDSTIPS, TACK!

MX8A82211200

MX8A82131200Eftersom semestern närmar sig med stormsteg och jag inte alls kommer lyckas förbereda mig i vanlig ordning så skulle jag vara oerhört tacksam om ni, kära läsare,  ville tipsa om erat allra bästa på Gotland. Jag har inte varit där sedan 1990 så allt kommer att kännas strålande och fantastiskt i mina öron. Litet som stort och allt mittemellan. Tack snälla, om ni har lust!

8 Comments

 • Matilda

  Storudret längst ner på ön har Fantastisk natur ffa kring honungen. Ett besök upp i honungens fyr eller till Bottarve gård är kul för barnen. Fullt med gårdsloppisar på småvägarna vägen så ta med kontanter. Bor ni nära stan är fridhem eller Ygne vackra och lugna stenstränder. Inte mkt turister. Smöjen på nordöstra delen är häftigt med sina gamla kalkbrott, nära Furillen men inte lika mkt folk. Bläse kalkbruk och stenkusten upp mot Ars fiskeläge är häftigt. Närsholmen är fantastiskt vacker med sin fyr längst ut. I stan rekommenderar jag ett besök på Hotell St Clemens hotell som jobbar mkt med miljötänk och som ibland har yogapass i ruinen på morgnarna. ?

 • Therese

  Välkomna till öjn!
  Via Gotlandstips.se finner du godbitarna. De har även ett instagramkonto. Gissar på att du skulle gilla Bungenäs. Hoppas ni får det mysigt.

 • Sofia

  Jag har ju turen att bo på denna vackra ö så jag kan nog skramla fram lite härliga tips! 🙂 Leva Kungslador, fantastisk miljö, god ekologisk mat och fika, fin butik.. massa känsla, bara älskar! Berså är också härligt, litet café och butik i Tofta med en massa fina prylar! Bada.. vågar knappt tipsa om Smöjen, så härligt att inte allt folk hittat dit än.. 😉 men blå lagunen är så fullsmetat med folk numera att det liksom tappat charmen, så den bjuder jag på! Rute Stenugnsbageri är också mysigt, men tyvärr ofta för mycket folk. East End Farm i Tingstäde har mysigt lantigt café, örtagård och butik med både nytt och loppisfynd. De har även westernridning på jättesnälla hästar för både stora och små med massor av roliga aktiviteter 🙂 Hoppas semestern blir härlig!

 • Fru Blomér

  Åh så mycket härligt ni har framför er.. vi spenderar somrarna på ön & det finns så mycket härligt att se & göra. Tipsen är ju såklart lite beroende på vart ni bor men här kommer några.
  Norra Gotland,
  Besök FURILLEN, man kan bada, fika/äta, springa runt eller låna cyklar & men framförallt ta massa fina foton i den magiska men karga miljön.
  BUNGENÄS, gammalt militärt område tror jag som man får ta sig till fots eller med lånecykel sista kilometern, även där finns mat & skönt häng i matsalen eller kalkladan. Gungor & hängmattor utomhus.. Förra sommaren hade dom konstutställning i ladan.
  FÅRÖ, dit måste ni ju på ett eller annat sätt. Barnen vill säkerligen till Sudersand & det är ju en av världens finaste stränder så den är värd ett besök. Men stanna kvar på Fårö även på kvällen, det är så mysigt att ha picnic korg med att äta på stranden, vid raukområdet, bara ta en pizza på Carlssons, crepes på Kutens eller min absoluta favorit, Lauters. Det är något utöver det vanliga med sin härliga miljö, barnvänligt & föräldravänligt. I en gammal ruin har dom en riktigt skön utebar och vyerna gör att man aldrig vill åka hem.
  Rute, dit skal du väl & ta en kaffi med Amelia 😉 Rute är grymt men numera ack så turistigt. Men dock fantastiskt trevligt. Här kan ni också äta fantastiskt goda pizzor – det brukar vi också ta påvägen hem från Fårö ibland. 🙂 På vägen till Fårö kan ni köpa härliga bullar här till picnickorgen eller så köper ni dom på klassiska Sylvis döttrar på Fårö.

  Jag har ju fått för mig att ni gillar crepes så då kan ju Creperiet ”strykjärnet” i Visby eller Creperiet i Hablingbo (söder över) vara värt ett besök. Där, bredvid creperiet, har även Åsa Lindström sin lilla men ack så vackra sommarbutik. På kvällarna bjuds även på Varité. Turistigt men ändå härligt! Mycket fina ”loppisar” söder över, Peters arkiv i Burgsvik är värt ett besök. Ta er tid att åka till Sudret, hela vägen ner till södra spetsen, en jättefin tur.
  Ett annat fint ställe om ni åker söder över är Djupvik som ligger en bit efter katthammarsvik. Där kan ni avnjuta en härlig räckmacka med utsikt över karlsöarna & promenera nere i det gamla fiskelägret.

  Om ni åker mot Ljugarn någon dag för att bada så finns ett härligt krukmakeri i Ethelhem där barnen kan få dreja. Brukar vara uppskattat!
  Svängen över Östergarnslandet är också väldigt fin, lite gårdsbutiker & i Katthammarsvik kan ni äta eller köpa med er röktfisk.

  Med Visby som utgångspunkt så har ni härliga Leva kungslador, där fika & äter ni, hänger i deras trädgård, det finns plats för lek & en butik med mycket ekologska varor.

  Norr ut från Visby har ni Krusmyntagården, restaurang, örtträgdård & lek med vacker havsutsikt. Dom brukar ha lammgrillning på kvällarna som har varit bra.

  Skall ni gå på en restaurang i Visby som är lite annorlunda så välj surfers & boka bord.

  Hoppas ni får en underbar vistelse!!

 • Linda

  Åh älskar Gotland. Bodde på ön i sex härliga år.
  1. Leva kungslador. Härlig stämning. God eko-mat.
  2. Högklint. Gotlands högsta punkt. När du står på de branta kalkstensklipporna och ser ner i havet-magiskt.
  3. Fårö! Så roligt att fota på Fårö, fantastiskt ljus.
  4. Stanna på alla loppisar efter vägarna.
  5. Kneippbyn. Kul mysigt sommarland för barnen.
  6. Tofta stand
  7.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *