mokkasin hjärtar mrs Mighetto - Mokkasin
Mokkasin is a blog and showcase for Sofia Janssons styling, photography and writing. Mokkasin is also about DIY and creative direction. Sofia founded Mokkasin and a creative freelancer.
Mokkasin, Lifestyle, blog, portfolio, styling, photography, shop, creative direction
32837
post-template-default,single,single-post,postid-32837,single-format-standard,qode-social-login-1.0.2,qode-restaurant-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.6,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

mokkasin hjärtar mrs Mighetto

Säg hej till Viola…
… Att vara liten innebär sannerligen inte att man är minst. Inte heller storleken avgör någon som helst hierarkisk rang. Miss Viola är rättvisan personifierad och har tagit de små under sina vingars beskydd. Okunskap kräver kunskap och Violas existens är baserat på detta uppdrag. Du är precis så viktig som du förtjänar – båda som liten och stor…”

…och till Rut!
Det har inte alltid varit lätt att vara Miss Rut, hon är uppväxt med en konstant känsla av att inte passa in. Rut kommer från ett stillsamt släkte där hopp och lek varit otänkbart och har full förståelse för begreppen myror i brallan och spring i benen. Medan drömmen accelererat om att hoppa, busa och jaga sina kompisar, ödslar hon numera ingen som helst energi på att dölja den hon är. Hon förmedlar att man duger som man är. Ingenting är rätt eller fel om man lyssnar på sitt inre hjärta. Stå upp för den du är. Det duger alldeles fantastiskt bra… ”
Efter många timmar på ett av våra lokala tryckerier idag 
kan vi nu stolt presentera vårt nya samarbete!

Vi är så glada för att ta oss an två synnerligen fantastiska och bedårande figurer, skapade alldeles särskilt för vår  affär. Två små skogsväsen med snäll blick och vackra egenskaper. Sådär förtrollande på alla sätt och vis.
Mrs Mighetto är Malin Mighetto och Anna Sylvan. Två hemskt begåvade vänner. Malin är den briljanta bakom penseln, för ni det ser är något så extra fint som en original målning av akvarell, ett riktigt konstverk alltså. Hennes figurer får eget liv och unika egenskaper av Anna´s magiska ord. Anna även känd inom bloggvärlden för sin blogg Rackarungar.
Viola och Rut är alltså Mokkasin´s egna Mighetto-vänner. Helt exklusiva för vår affär. Och vi har dem redan så varmt i våra hjärtan. Vi älskar att deras blick är så god och att deras sinne så varmt. Och att deras tankar så viktiga. Vi tror att de bor där skogen är som vackrast och sover där det känns som om man kan nudda vid stjärnorna. 
Våra print trycks just nu i en limiterad upplaga. De kommer vara signerade och numrerade. Vi har letat land och rike för att tillslut få loss pappersark från Italien. Ett extra vackert som gör akvarellmålningen så ursprunget som det bara går. Med rårivna kanter dessutom och vattenstämpel, så som sig bör på de vackraste av papper. Under fredagen kommer de läggas in i affären och de levereras inom mycket kort. 
Vi har alltså hängt nästan en hel dag på ett tryckeri väldigt nära oss. Vi är mycket glada att inleda ytterligare ett samarbete med ett lokalt företag. Det är såklart en ynnest att få delta i hela processen och tycka till under arbetets gång. För att få det vi önskar och det perfekta. Man kan ju tänka sig att det är väl bara att trycka. Men nej inte alls. Efter många, många Rut var vi äntligen framme. Då stämde alla färger och penseldrag precis som vi ville ha dem. 
Ett tryckeri alltså. Med anor från slutet av 1800-talet. Gudars skymning vad jag gillar sådant här. Med risk för att vara den mest frågvisa kund som satt ner fötterna där, fick vi reda på allt mellan vad en tryckpress kostar idag och hur man gjorde förr. 
Alltså. Ni fattar vad. Lådor med sådant här. 
Lådor…

Det var ju inte sista gången vi hängde här kan jag lova. Om ni spanar väl på första bilden så kanske ni kan lista ut vad nästa steg är…. Vi ska bara ha mer av det där vackra italienska pappret först…

Mokkasin

sofia@mokkasin.com
No Comments
 • Annica

  12 november, 2014 at 22:27 Svara

  Men jisses så söt! Rut så hette min farmor 🙂

 • PIAZZAN

  12 november, 2014 at 22:43 Svara

  Åh de är så galet söta de där …måste fundera på om jag inte har någon att köpa till 🙂 ..och vad kul att det är Anna som finns med på ett hörn , hade jag ingen aning om .

  / Pernilla

 • M

  12 november, 2014 at 23:56 Svara

  Så himla söta!!! Hur många exemplar kommer det finnas av Viola och Rut?

 • llilla u

  13 november, 2014 at 00:50 Svara

  De är helt underbara!
  Malin är grym på att måla!!!

 • wintwig´s

  13 november, 2014 at 08:39 Svara

  Hej…

  Underbara tryck. Och vilken underbar tryckerimiljö.

  Får mig att minnas när jag som barn bodde granne med ett gammalt hederligt tryckeri. Titt som tätt slank jag in där för att tigga lite papper och möttes alltid av glada miner av de som arbetade på tryckeriet, och kom ut därifrån med både papper och ett äpple. Varje gång. 🙂

 • Me and my wonderful kids

  13 november, 2014 at 22:53 Svara

  Åh, underbar bild!!

 • Anonym

  14 november, 2014 at 14:59 Svara

  Du är verkligen så duktig på att göra allt vackert 🙂

 • Sofia - Strawberry Dreams

  15 november, 2014 at 20:47 Svara

  Men alltså…. så himla läckert! Och att ni dessutom döpt den ena till Rut får ju mig att vara tvungen typ att köpa en eftersom det är precis vad vår dotter heter och den skulle ju vara så himla snygg inne hos henne.

Post a Comment