DAILY LIFE

fantasi.

 
 Å de där världarna. De magiska, där man sannerligen inte kan vara alldeles säker på vad som pågår.
Det flyttar in en superhjälte och ut en koala. Det är kakkalas och badfest i kastrullen. Och ugglorna, de där i porslin. Har de verkligen något där att göra. Ínte vet jag men så är det inte heller min värld, inte alls.





 
De här små miniatyr-världarna har jag i affären och de behöver lite extra ljus såhär i julklappstider

Jag tänker att det inte behövs dyra dockhus med dyrgripar till småmöbler. Vi gjorde så till Liv, köpte ett med tinnar och torn och trappor och sekelskiftessnickerier. Och pet-shopgubbarna de bosatte sig ändå bara på vinden, närmast under taket. Där trängde de ihop sig och hade tändsticksaskar som bord och stuvbitar som sängar.  Kanske var det för att själva dockhuset aldrig riktigt höll ihop, trots sin dyrbarhet. De hängde dörrar på trekvart och ramlade bort grejor snabbare än blixten.

I de här världarna är det som en vändbar kuliss fullkomligt proppad med fina detaljer, i ena världen är man ute och i den andra inomhus. Den ena en skogsvärld, den andra en teater.

Med kommer figurer i kartong och även blanka figurer att måla själv. Och utbytbara kulisser i själva världen liksom,  att byta alltsom andan faller på. Skogsvärlden är illustrerad av Paris-baserade Georges et Rosalie och teatern av superpoppis Mini Labo. Vackert är bästa ordet.
 
Äntligen är affären fylld med favoritpysslet igen. Egentligen förtjänar de alla ett eget inlägg men det hinns nog inte med. Men det lilla dockhuset, som faktiskt fick ett eget en gång.  de fantastiskt härliga Art gallery Mini Labo och Emliy Chapman. De svarta målarböckerna som alltid är slut men nu är de här igen, Cirkus (på bloggen här)  och Havet. Och den sötaste målarboken från Mini Labo. Och pärlorna. Det är verkligen supergilla på hela bunten.

Och när jag ändå affärsbloggar. Det är extremt i affären. Det är med nöd och näppe jag lyckas hålla mina lovade leveranstider att skicka inom sju arbetsdagar. Självklart ska ni alla få era ordrar innan jul men det kan hända att det dröjer lite extra nu. Är det superakut, skriv det som meddelande så försöker jag fixa.

No Comments

Leave a Reply