ABOUT ME,  INSPIRATION - INTERIOR,  PUBLICATIONS ABOUT OUR HOME

hemma hos oss med lite svar.

 
 
Mama kan man nu läsa och spana in reportaget från vårt hem som visas i senaste numret. På Lovely Life ligger en hel hög Hemma Hos och där ligger också vårt eget hem. Och med en hel hög extra-bilder från plåtningen.  Reportaget är fotograferat av Amelia och Andreas Lönngren Widell.
 
 
Då var det sommar. Närmare bestämt en dag i juli. Och nu tänkte jag såhär. Eftersom det dagligen ramlar in frågor om det ena och det andra och jag inte riktigt hinner svara. Verkligen superledsen för det. Men därför svarar jag nu på det jag minns att ni frågat mig om, annars får ni tjata om. Jag tar gladeligen emot påminnelser.
 
Lampan är Tore Ahlséns Pia-lampa, finns bla på affären. Stolarna/fåtöljerna är Jonas Lindvalls Papa. Bordet är ett avsågat Melltorp men det längsta på 175 cm (utgått?). Skinnpuffen är vintage. Och soffan, en gammal Bolia med hemsydda överdrag…läs lite soffhistoria här.
 
Och golvet. På nästan hela undervåningen finns detta lutade och vitoljade golv och det är en ganska lång historia. En del finns att läsa här och om ni vill ha info om hur man går tillväga så har jag numera faktiskt ett mail som har cirkulerat runt lite varstans. Med tillvägagångsätt. Maila mig bara så kastar jag iväg ett to-do-vitoljade golv-mail. Efter två lägenheter med likadant golv och efter golvhjälp lite varstans så har vi samlat på oss lite bra tips om detta. Och jo, vi har haft detta golv i köket. I två kök till och med, och det går alldeles utmärkt. Att vi inte har det i huset beror på att köksgolvet är var helt trasigt av tusentals nubb.
 
 
 
Pianot är min mammas gamla och även pallen. Det är från 60-talet. Spånkorgen är från Augustas Antik & Tapetserareverkstad. Därifrån är även tavlan med NY-motiv. På bloggen finns en liten bildserie om Augustas, del 1, del 2, del 3. Lampan heter Diamond Light och är formgiven av Eric Therner. Lampa och mässingsockel samt sladd är inköpta hos Lotta Agaton Shop.
 
Tavlorna med Paris och New York får många frågor. Tyvärr såldes de ju bara i en begränsad upplaga och jag tror de är omöjliga att hitta idag. Det är i alla fall illustrerade av David Ehrenstråle och det finns numera en illustration av Bombay. Och så var det ju inramningen. Det stora problemet då måtten är lite knepiga och kräver en måttbeställd ram. Jag har ramat in våra hos en lokal verkstad. Jag valde den allra billigaste fururamen, obehandlad och 15 mm bred. Jag köpte med mig egen bets, som heter brun men minns tyvärr inte märket. Blev precis perfekt i färgen dock.
 
Och nu har jag tyvärr inga referenser om måttbeställda ramar på nätet. Jag minns att Maria Emb tipsade om Ram o tavla. Någon annan tipsade om Tavelram. Jag har alltså inte provat någon av dem men kanske någon har och kan hojta till.

 
Tavelvägg i tv-rummet som fortsätter över dubbeldörrarna… De flesta printsen finns i affären. Vee Speers finns på Fotografiska. Skåpet är från Pingstkyrkans second hand, ett superbra vintage-ställe där man verkligen kan fynda.

 
Tavelvägg i lilla hallen som aldrig blir klar. Den var på gång men jag vet inte vad som hände sen. Stjärnan är vintage, tyvärr. Jag älskar den och skulle gärna sälja dem i affären. Guldkaninen kommer från affären. De stora foto-affischerna ,som det står Cat Walk på, kommer från en utställning med samma namn som jag skrivit om här. Där finns också skrivet om fotopostern med flickan och grävlingen som är plåtat av Jenny på Dos Family. Tidigare gick den att köpa här men kanske är den slut för nu kan jag inte finna den…
 

Köket med min bästa griffeltavla, ett tidigare DIY-projekt. Som inte är ifylld sedan i somras. Fyller egentligen sin funktion, men det är som vanligt med almanackor och kalendrar hos mig. De förblir liksom blanka alltmedans listorna växer. Och ni som undrar över spegeln. Den hänger där fortfarande och nej, det stänker inte på den. Men så har vi också djupare diskbänk än vanligtvis. Jag skrev om det här och håller fast vi standardtänket. Absolut ett måste, till alla som går i kökstankar. Den är  alltså 76 centimeter djup och 25 centimeter bakom själv diskhon. Vårat kök är från Kvik.
 

Och hallen. Ingen Källemo pilaster där utan en billighetsvariant, eller två ihopsatta. Men bra typ av skohylla. Sara Szybers bästa hängare, finns i affären.  Och Our Childrens galgarna också.
 

 
Tvillingarnas rum. Krokar från Åhlens men liknande finns hos Darling things.
 
 
Loppisporslin är det bästa när de passerat åldern då allt inom räckhåll kastas maniskt. Skåp och spis (som skymtar här, men syns här) är prototyper och förhoppningsvis i produktion under en kanske inte snar, men ändå en framtid.

Tapeten är Krysantemer från Svensk Tenn. Men det gula varianten finns tydligen inte mer, upptäckte jag häromdagen. Sängarna är vintage och även den lilla röda stolen som är från då jag var liten.Flygeln går att beställa genom affären och genom att maila mig. Taklampan är beställningsvara i affären. Den lilla vita soffgruppen från Oliver Furniture. Finns bla att köpa på Länna Möbler där man just nu har kampanjpris på hela sortimentet från Oliver Furniture. Nomi och Charlie har även skrivborden. Tidigare hade Liv och Viggo dem, syns här. Vi switschade dock då de yngre barnen inte behövde så stor skrivbordsyta. Men då vi även har köpt till de längre benen, så är meningen att skrivborden ska kunna hänga med genom åren. Dock har jag nu insett vem som behöver de stora skrivborden och vem som inte gör det. Nomi och Liv skulle kunna ha skrivbord på 4×4 m och det skulle vara en ständig röra medan Charlie och Viggo absolut skulle kunna ha de från Oliver Furniture.

Leksaksskåp är vintage och från Möbelmagasinet.
 

Viggos rum. Månpostern är från affären. Viggos anslagstavla syns även här och är alltså en typ av armeringsjärn. Egentligen ett säkerhetsskydd till våra källarefönster, som satt här när vi flyttade hit. Tapeten O`hoy är från Photowall och formgiven av då 8-åriga Otto Dunker, Fine Little Day- Elisabeths son. Läs mer här. Orange lampa och skrivbord är vintage och från Augustas Antik och Tapetserare Verkstad. Klämlampa från Hay och Lotta Agatons shop. Och trollerihatt (och mantel) ska komma in på affären lagom till julen.

Samling om Viggo själv får välja. Robotar och raket från affären i en stringhylla. Eiffeltornet är en byggsats i kartong och kommer från Material.
 

 
De smalaste kattvindarna tog vi väck, men var tvungna att stadga upp det med balkar då väggen var bärande. Trähuset är från Habitat men flera år gammalt. Bambustolen är köpt på Möbelmagasinet och syns här. Rullvagnen i trä är från Röda Korsets second hand (fyndläge) och från att ha varit vår pysselvagn, som syns här, så måste jag säga att som möbel i ett barnrum är den perfekt. Den forslar omkring legobyggnader och ibland halva städer. Och just att den enkelt byter plats, är det perfekta. Ibland vill man ju bygga här och ibland där. Viggos höga stringhylla är två sådana här gavlar med dessa hyllplan.
 
 
 
Livs skrivbordshörna. Tapeten är en vintage William Morris och heter Golden Lily. Här finns lite mer skrivet om Livs skrivbordplats. Anslagstavlan är en gammal från 70-talet som vi klätt med tyg. Stolarna Thonet ,inköpta färdigmålade och allt, från Augustas.

 

 
 
Och det bästa förvaringstipset. En stor förvaring, typ ett skåp, med massor av småförvaring i form av lådor, askar, burkar och tygpåsar. Hos någon som har tusen och en saker, är det allra bäst. Förresten, där är ett kul presenttips. Knappfabriken, ett kit om att göra egna pins, har varit en favvo här.

Om det är någon som tycker det glimrar alldeles förfärligt i Nomis öron så kan jag säga att hon skulle inte ha de där strassiga kläm-örhängena under fotograferingen. Men plöstligt, när hälften av bilderna var tagna, så upptäckte jag att hon hade smugit på sig dem i hemlighet. Påtal om smyg. Under fotograferingen så kletade samma Nomi hela håret fullt av läppglans med tuttifrutti-smak…

 
 
Och psst! Tidingen går fortfarande att köpa.

17 Comments

Leave a Reply