DIY

fabriken och diy.

Fabriken är igång igen. Ni vet den där inspirerande sajten där man kan hänga tillsammans med en massa sköna inredningsbloggare, helt enkelt för inspirationes skull och. Varje vecka presenteras olika teman, högt och lågt, och då kastar man bara in ett inlägg om det hela och då är man liksom med.
 
Nu är alltså hela härligheten igångsparkad med två nya eldsjälar, Anna från Rackarungar och Tina från Peppar och vanilj. Två fantastiska bloggare som kommer sköta det här galant och med finess. Det är jag alldeles säker på.
 
Och nu har jag ju varit frånvarande i allra högst grad men vad passar bättre än att kasta sig tillbaka in i Fabriken-världen igen om inte en dag som denna, då temat är DIY.

Så det får bli lite paket- DIY. Mer presenter åt folket kan man tycka. Men inte så stora. Det är mina bästa presenter, de där som är små men bara så himla hjärtliga. Något litet och inte dyrt, genomtänkt och så lite fint paket på det. Då blir det genast jättehjärta på dem. Och att sy en lite extra tjusig påse är lätt som en plätt.

Fram med symaskin, vackra papper, lite silkespapper, hålslagare och björntråd. Och saxar, vanlig och zick-zack.

Björntråd. Väldigt viktigt. Inte för hållbarheten utan för att den typen av tråd syns bäst vid papperssömnad och blir på det viset vackrast.

Klipp ut två lika stora pappersark. Dessa är från Papper för konstnärer. Nu finns det ju mönstersaxar. Men om man inte har någon så klipp med  en zick-zacksax och sen tar du en vanlig hålslagare och slår ner lite här och var för att mjuka upp det hela lite. Annars blir det fint att riva också.

Och sen var det dags att fodra påsen med ett par silkespapper per ark. Det behöver man ju verkligen inte. Men då blir den liksom lite mjuk och härlig. Och lyxig med en gång. Så jo, gör´t.
 
 
Vik ner ena kanten utåt på arket som ska vara underst (för att få en flik att vika över från det övre arket när du är klar.) Sen klipper du till 2 silkespappersark med samma bredd som pappersarken men dubbelt så långa så du kan vika dem dubbla, med stängda kanten uppåt, vid öppningen. Sen lägger du dem INTE i ordningen på bilden, det var bara för att visa att de kan med fördel ligga lite under själva papperskanten.  Men såhär:  överark, silkespapper, silkespapper och underark i en hög.

 
Sen syr du hela högen, runtom med björntråden.
 
Och lämnar lite häng här och var.
 
 
Och inget behöver vara så fasligt noga.
 
 
 
Noga är däremot valet av band. Sådana här varianter finns det gott om i Paris men är svårt att nosa rätt på här hemma. Om man nu inte har ett vackert band precis strax innan kalaset så löser man det om man har ett fint tyg. Då klipper du  tyget i ca 5 cm långa remsor. Pressa med strykjärn två fållar på 0,5 cm på var kant. Sen vik på mitten och stryk igen. Vackert band klart.
 
 
Så. Klart. Det blev ju ett fruktansvärt långt inlägg det här men i själva verket är det klart på några ögonblinkningar. Glöm nu inte att ta en sväng till Fabriken och det är faktiskt helt gratis att vara med.

No Comments

Leave a Reply