DAILY LIFE

det är tävling och alla balla underbara drömkalas.

Igår lanserades finaste kalasboken ALLA BALLA KALAS och en massa flott tillbehör. Det är ett superkreativt team som ligger bakom alltsammans och jag kan bara säga hurra vad bra det är! Mängder av festliga guldkantstips och jag tar till mig de allra flesta med ren och skär förtjusning. Det är finurligt, det är påhittigt, det är härligt och framförallt det är inte svårt eller krångligt! Allt är easy-peasy och kommer att fixa festernas fest i många hem framöver.

Det är programledaren och superfixaren Isabelle McAllister, Family Livings kreativa chef och art director Christina Breeze Le Guellaff, programledaren och författaren Ann Söderlund som ligger bakom hela alltet. Men en jättedos av kreativtet har de fått till en av de bästa kalasböcker jag har läst. Och då har jag läst många. Det är precis såhär det ska vara. Enkelt, glatt och fantastiskt påhittigt! Det är då kalasen blir de grymmaste i mannaminne.

Det handlar inte om inhyrda clowner och ponnys. Det handlar inte om att langa fram värsta kosingen för att ställa till med kalas. Det handlar inte om att vara fastlåst vid spisen och baka sjutton sorters kakor och  tjusiga tårtor. Och det handlar överhuvudtaget inte om kravfyllda kalas som jagar varje förälder med stresshets. Nepp, bara kul! Fantastiskt kul till och med.

 
Boken har teman på olika kalas. Men inget står skrivet i sten. Blanda hejvilt bland idéerna eller plocka en eller två idéer när andan faller på. För det ni vet väl vad som gäller? Mer kalas åt folket! Ingenting är för litet att fira. Fira hösten med Fantomen-packning, fira solen med en 6-kamp, gratta förstadagspensionären med en godisråtta och sätt glans på sommarvardagen med ett cirkuskalas. Gör`et bara!
 

Allt är plåtat på ett lite magiskt och osedvanligt härligt vis av Jenny Brandt (dosfamily) och Erik Josjö. Hela upplägget med bilderna och den grafiska formen gör allt enkelt och så galet inspirerande att du har lust att ställa till med kalas på direkten. Alltsammans är ett unikt samarbete med Ica där också allt kommer att säljas. Konceptet består förutom boken av ett kalaskit för sex festprissar med allt du behöver. Muggar, tallrikar, servetter, godispåsar, blåspipor, glasögon i glassigaste stilen. Det finns även presentpapper och duk, allt till mycket överkomliga priser.
Och som smarrigaste grädden på moset så har jag två kit att lotta ut till er! Varje kit består av Alla balla kalas-boken, kalas-låda, presentpapper och duk. Det enda ni behöver göra är att följa denna länk in till Facebook – dela tävlingsmeddelandet på ”share” och lämna en kommentar därinne om vem eller vad firar du härnäst. Vi tävlar till söndag kväll klockan 20.00 Prick!

Pictures: Jenny Brandt, Erik Josjö and some by me.

Leave a Reply