DAILY LIFE

inside my moleskine.

God fortsättning på 2011 och tusen tack för alla Gott Nytt År -hälsningar! Efter nyårsfirande i gamla hemtrakter på Söder är vi tillbaka hemma. Såhär års är det lätt att tänka tillbaka på tiden som gått. Känna efter lite extra om hur året har varit. De senaste åren har mest tacksamhet infunnit sig. Om att livet i stort är ganska så bra ändå. 

Även så summeras detta år. Det har varit ett bra år. Det har funnits några tillfällen som då det hände kändes rätt så botten. Men tänker jag efter så har de händelserna inte rotat sig över huvudtaget. Det är klart att det finns där och jag kan med en axelryckning konstatera vad som hände. Men sen är det bra, inget ältande eller ens en gnutta av fundering längre. Skönt så och glad är jag över att äntligen ha insett att vissa saker inte ens är värt att lägga extra energi på. På något vis har jag förstått (lite sent men ändå) att trots man inte väljer vad som händer i livet har man alltid ett eget val hur man vill hantera det och känna inför det.

 

Och vad 2011 har i bagaget ska bli spännande att se. Jag har åtminstone varit handlingskraftig och inhandlat en almanacka i god tid för en gångs skull. På självaste nyårsafton. Annars hör jag till dem som brukar få fatt på de sista exemplaren vid halva rea-priset. Billigt men tidpunkten är oftast i mitten av mars. Fast förra året var jag ute i lika god tid för jag har numera en favorit i almanacks-djungeln. Moleskine Weekly Notebook Diary. Strukturerade anteckningar har aldrig varit min starka sida. Det ser ut som det gör. En salig blandning av det mesta av det som är viktigt för stunden. Och det som inte är så viktigt. Och det kan vara så att det där viktiga hamnar lite i skymundan. Men så hittade jag THE almanacka. Med datum på vänstra sidan och tomt på andra sidan. Så bra.

Leave a Reply