ANNONSSAMARBETE

Be who you are – Bea Åkerlund för Ikea.

Igår susade jag upp till Stockholm och Ikea. Genom snöfall och halka. Fast helt klart värt allt. Och så perfekt och passande, på självaste internationella kvinnodagen, att spana in den nya kollektionen OMEDELBAR skapad av en av de coolaste kvinnorna som gått i ett par skor, superstylisten Bea Åkerlund. High five på hela alltet.

Tillsammans med Ikea har stjärnstylisten och modeaktivisten Bea Åkerlund tagit fram kollektionen OMEDELBAR som idag lanseras på alla Ikea-varuhus. En limiterad kollektion som kommer att vara unik i sitt slag då den bara finns tillgänglig en kort stund. Kollektionen följs av budskapet  ”B WHO YOU ARE”. Att våga vara sig själv och att våga gå den egna vägen. Ett budskap som grundar sig i att Bea Åkerlund har alltid vågat just det och alltid lyssna till den egna magkänslan ”Ärligt talat känns det ibland som att jag byggt hela min karriär på att följa min magkänsla”. Så befriande citat från en sådan superstjärna och en förebild för många som drömmer helt enkelt.

 ”B who you are handlar om att omfamna sig själv, oavsett vad alla andra tycker. Det handlar om individualitet och kreativitet – två viktiga hörnstenar i Omedelbar ”. 

Ikea själva beskriver kollektionen som edgy , oväntad och superunik.  Absolut oväntad och kanske den mest originella kollektion som Ikea någonsin släppt. 

Och ja, där satt den skulle man kunna säga. Någonting alldeles extra överraskande och personligt som får mig att tänka på Alice i underlandet fast i en gotisk värld. Lekfullt och kul men samtidigt stilfullt snyggt så att en piece från kollektionen skulle lyfta vilket rum som helst. Eftersom uttrycket i kollektionen är all-in på alla sätt och vis, kan jag knappt vänta på att plocka in de utvalda produkter jag gillar allra bäst och sätta dem i vårt eget hem. Det kommer bli sagolikt!

Bea Åkerlund är världskänd och allkonstnär. Modeaktivist, superstylist och kostymör. Hon har synts i alla möjliga kreativa former och världar inom mode, film och musik. Allt hon gör får mig alltid att höja på ögonbrynen en gång extra. Det är liksom aldrig ängsligt, mainstream eller tråkigt. Det är alltid modigt, egensinnigt och med magisk tvist som oftast är allt annat än verklig. Som om all kreativitet fick komma ut på en gång och aldrig någonsin slapp boxas in i det fyrkantiga och vardagstråkiga.

Att Bea är känd för att bryta mot normen är ju ingen nyhet men att också göra det tillsammans med just Ikea känns extra flott.  Beas önskemål var att kollektionen  skulle uppfylla två viktiga målsättningar. ”Den skulle vända sig till många människor, men ändå vara sann mot den jag är”.

”I basically designed everything I was lacking in my life, ” säger Bea till Vouge och därför har hon ett 20-tal av kollektionens klädställning i sitt eget showroom. Hattlådorna kommer följa med på alla kommande resor. Skolådor saknade hon och likaså de perfekta vattenglasen.

Alltså denna klädställning. Är den inte tjusigast ever?

Tack för den smarta galgen!Den blå påsen, fast i svart och guld med viktigaste budskapet. Be who you are.

Detta är en flygcape. En filt att resa med eftersom Bea själv alltid fryser på flygplan. Men som kan hänga kvar på en när man kliver av. Lyxigt med guldet.

Rara Emilia de Poret var också där för att plåta. I vanlig ordning var hon supersnygg och matchade kollektionen så smashing.

Kika in hos henne och Elsa Billgren för deras tolkningar av kollektionen. Så flott sällskap i detta samarbete.

Emilia hoppade stilfullt bland bäddningar och kuddberg. B-lampan har redan åkt upp härhemma på morgonkvisten. B kan nämligen även stå för Brooklyn, det första Nomi skrek när hon fick se kollektionen för ett par veckor sedan.

Ville ju inte vara sämre än Emilia, så jag lånade hennes fotoassistent. Men efter en hetsmorgon med jobb, valpar och en biltur i snöfall blir det inte mer fashion än såhär, haha!

Hattaskar ändå. Med röd insida. Det slog mig att hela kollektionen kändes väldigt arbetat och har hög kvalitet.

Detaljer som stack ut och det var ju inte så att man var tvungen att bygga ihop hattasken själv. Den var ju liksom färdig, rund och hög. Och askar fanns det flera stycken, till min lycka.

Jag älskar kontrasterna. Att ta det typiskt sagolika som höga hattar, snirkliga speglar, franslampor, guldskimmer, det mjuka och femina och sedan mixa ihop det och ge det nytt uttryck på ett coolt sätt. Utan att gå till överdrift. På så vis tänker jag att jag denna kollektion kommer falla många i smaken. Som att en tjusig sko blir en vas, en väska en lampa och en bok en ask. Jag ser också kollektionen som en flirt med unik vintage, sådana prylar som de flesta letar land och rike runt men kanske aldrig finner. Nu blev det plötsligt tillgängligt för många att ha en snirklig mannekäng i klädkammaren, högar av hattaskar, en klocka som känns som en tidsmaskin och att enkelt få ett dressingroom med stjärnstatus. 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *