LOPPISTIPSET,  VECKANS VISSNADE VACKRA

#veckansvissnadevackra och lördagar blir loppistipsardagen!

Vaknade helt snurrig i huvudet efter gårdagen. Och snorig. Nu lät det som jag partajat järnet igår kväll pågrund av snurrigheten. Tvärtom, somnade över boken jag läste för Nomi och Charlie innan tio. Häromdagen fick jag en bunt med vackert vissnat av Fia på @iminlillavärldavblommor. Ofrånkomligt att det levande vissnar. Men så slog det mig imorse, inte ens igår när jag tog bilderna, att jag borde förvalta det vissnade. Kan vi inte göra det tillsammans?!!

Så därför drog jag till med en hashtag i samma veva som jag instagrammade. #veckansvissnadevackra. Som #fredagsbuketten fast tvärtom. Det borde ju vara lika enkelt att samla tusenmiljarder bilder under den för alla fredagsbuketter har ju ett slut. Sedan tänkte jag att man kan ju köra fin återvinning här. Fråga på blomsterbutikerna vetja, ska de slänga något?! Nu kom ju Fia sådär självmant härom kvällen, eftersom hon inte hade hjärta att slänga ens tulpanerna som badade i sina egna fallna blad. Men åh tack snälla sa jag!

Det finns ju något extremt poetiskt i det vissnade vackra, eller hur? Om vi fäster det i bilder så är det ju för alltid sparat i alla fall. Innan vi lägger det på komposten. Påtal om det (kompost alltså) har jag ett sjukt bra tips slog det mig i denna sekund, måste ge er det snarast!

Så även fast buketten rasat. Stanna några minuter i det singlande vackra.

Och eftersom min morgon snurrade som allra bäst så snärjde jag in mig i vad bilden jag skulle posta borde handla om. Något mer än ”godmorgon lördag” som i felskrivningen blev gosmorgon. Någon kanske tror att jag klurar ihjäl mig på saker, det låter oftast så när jag ska berätta något, ”jag har gått och tänkt” fast jag i själva verket tänker i samma sekund jag pratar. Därför låter jag nog som den mest förvirrade på denna jord. Men det brukar bli bra ändå.

Men då slog det mig i alla fall. Bästa loppisletandet sker ju ändå på helger. Därför tänkte jag att lördagar får bli loppistipsardagen. Inte det där kunniga för där går jag bet utan snarare det som du kanske inte tittar efter så ofta men ändå har ett värde. Oftast kostar det ingenting för det kanske inte är så värt i pengar men ganska kul ändå. Som den här vasen. Den har jag fått av en kompis. Helgalen eller hur? Men tar man den ur sitt sammanhang så blir den fin. Och formen är i det närmaste perfekt för en bukett.

Weronica är ju en klippa på att tipsa om loppis när det kommer till stil och riktigt värdefulla fynd. Hon har sådan jäkla koll så jag blir avis men jag beundrar henne för det på samma gång. Så påläst. Jag tror dessutom att hennes loppisintresse är ganska så nyvunnet (rätta mig W om jag har fel) men ändå har hon blivit en stjärna på att finna ”sin stil” som är klassisk och tidlös i fyndad loppis. Kolla in hennes kategori VINTAGE.

Så kan det bli av en vissnad bukett. Tur att man inte är så planerad ändå. Dags att fixa kalas! Någon fyller 15 om ett par dagar. 15!!!

Follow me on BLOGLOVIN & INSTAGRAM

4 Comments

  • Emma

    Det där vissna gör sig så fint på bild <3 Samtidigt ger det mig vemod i samma sekund som tulpanernas blad som står här hemma i köket börjar dra mot gulare toner än de där nygröna krispiga, som om döden gör sig påmind.
    Skall njuta fullt ut av din # och försöka se det som vackert även när det är hemma hos mig : )

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *