DAILY LIFE

MÅNDAG

Hur mår ni? Själv varvar jag fina telefonsamtal med jobb, samtidigt som jag checkar av måendet utav resten av familjen. Nu är alla mer eller mindre sjuka, utom Charlie. Givetvis hade jag själv, i annat läge, inte känt mig alls så sjuk, mest snuvig faktiskt.  Men nu håller man sig ju lugn och hemma, såklart. Och Kristo har på 12:e dagen i stort sett noll feber så det börjar vända om det inte vore för den där hostan, som faktiskt blivit mycket värre nu ikväll. Så konstigt. I natt drömde jag att vi var i Paris och allt var tyst, ödsligt och stängt. När jag vaknade så var känslan där i magen på en bråkdel av sekund – att allt är annorlunda. Men trots det så håller jag mig så stenhårt till hur mycket jag tar in utifrån. Det förändrar ju inte läget något alls egentligen men jag funkar. Och det är helt OTROLIGT : alla som ringer, jag har fått vykort från er som läser! Och till och med ett musikbud! Den VACKRASTE av världar. TACK <3

På eftermiddagen kom leverans från min pappa, men det är min mamma som levererar. På trappen lämnades flädersaft, jordgubbssylt, bullar och ugnsstekt gädda (själva fisket står dock pappa för) och jag i min tur levererade ut fika till alla sjukstugor i huset. Så mycket tacksamhet i sådana leveranser. Tänker på när man som barn gnällde över hemkokt saft och sylt och hembakt bröd. Jag och mina systrar skrek efter Bob´s sylt och Skogaholmslimpa, snacka om skilda världar. Precis i fikat kom också beskedet om att Nationella proven ställs in. De två yngre barnen jublade medan de äldsta fick varsin klump i magen. Såklart är det skönt att slippa prov, men samtidigt när betyg står på spel på ett annat vis än i sexan, blir också dessa prov otroligt viktiga.

Just nu jobbar jag med en del av inredningen på Fotografens Café och Bistro, som jag berättat om tidigare. Så glad att det inte finns någon önskan om att det ska vara lugnt och sparsmakat. Jag ska berätta lite mer än annan dag men såhär ser en liten del av moodboardsen ut.

Alexandra skickar mig uppdateringar om hur allt faller på plats. Bänken har gjort ett av hörnen användbart, vi kunde på så vis bygga bort en snedställt vägg och vi har också så löst en del av förvaringen till  ovanvåningen. Skåpet satt där, förmodligen från det huset byggdes, men har lagats upp i profiler och bänkskiva. Och ny färg. Det är väldigt lyxigt att leverera idéer till snickare och målare på plats.

Mysigt hörn. Visst blir det fint!? Och snart slipade, oljade golv! Och så tänker du till tapeter på allt utom där det är pärlspont. Och klängiga växter, blombord, speglar, kuddar…

Här är det slutgiltiga tapetvalen. Samtliga från Lim och handtryck. Jag har hela tiden velat att övervåningen på gårdshuset från tidigt 1900-tal ska ha känslan av ett hus på landet.  De knarriga trägolven , snedtaken och kakelugnarna får mig att tänka på torp och sommar. Samtidigt tänker jag att det skulle kunna vara en vind i Paris eller kanske mer Köpenhamn. Tänker att den mixen kommer bli helt perfekt och så mysig.

Karantänsbordet. Det råder i alla fall inte direkt brist på kreativiteten. Liv sa – alltså jag hade glömt hur satisfied det är med vattenfärg…säg åt mig nästa gång jag glömmer.  Sedan tyckte hon att bästa sysslan för mig i dessa tider var att testa igenom alla copic-pennor. Dessvärre behövdes påfyllning till alldeles för många än vad vi har råd med just nu, men det är så himla bra att dessa pennor är påfyllningsbara. För det första så räcker de en evighet redan vid första köpet. Sedan ger varje refill  8-13 påfyllningar beroende om du har Marker, Ciao eller Sketch.

Fick Elin Unnes senaste bok – Den parfymerade trädgården – i brevlådan. Är så väldigt sugen på att börja läsa pågrund av att jag älskar allt som Elin sätter orden på.

Den doftande trädgården är fylld av vackra, härdiga växter som sprider sin parfym på vintern och sommaren, dag som natt. I parfymörens odlingar växer ingredienser till tvål och skönhetsvård, till mat och dryck, rökelse och tvättmedel. Och – för den skickliga alkemisten – eteriska oljor. I parfymörens odlingar växer ingredienser till tvål och skönhetsvård, till mat och dryck, rökelse och tvättmedel. Och – för den skickliga alkemisten – eteriska oljor. Den doftande trädgården är fylld av vackra, härdiga växter som sprider sin parfym på vintern och sommaren, dag som natt. Det är en oas för människor och djur, full av nyanser för folk som inte kan se växterna och full av minnen för den som håller på att glömma allt.”

Visst låter det så himla fint?

10 Comments

 • Yvonne Gustafsson

  Hej familjen, hoppas ni ska må bättre snart .Själv får vi bara gå ut med hunden det blir lite tråkigt men man får städa och greja i trädgården. Roligt med Per Arnes hus, vi har tagit kort hos honom sedan 1977. Var så roligt vi tog kort på vår Lilla Fridolf hos honom när han var tre månader., så kul att ha.Hoppas allt detta Corona är slut så vi kan gå dit och äta när de öppnar. Sköt om er Kram Yvonne

  • Mokkasin

   Hej Yvonne! Vad roligt att höra från dig! Och ja jag förstår att det är tråkigt men vi hoppas det snart, snart är som vanligt igen. Det är bra att ni är rädda om er och ta hand om dig, Fridolf och dina <3 Och jaa det blir så fint på Fotografens, hela Katrineholm har nog besökt stället tidigare så det blir skoj att det får en ny skepnad! Varma kramar från mig. Barnen hälsar !!!

 • Emma

  Längtar alltid till dina inlägg, de är en oas i allt det kaotiska och hemska just nu. Och mood boarden är en fullkomlig dröm

  • Mokkasin

   Tack Emma för du lämnar några rader, det betyder mycket för mig. Och jag blir så glad att du känner att de kan få vara en lite lugn stund och möjlighet att tänka på annat. Ja allt är så märkligt. Hoppas det snart är över, man längtar så efter det. Stor kram till dig, ta hand om dig! Och tack, jag håller med, den är härlig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *