DAILY LIFE

LAHOLMS KERAMIK

Jag lovade på instagram att avslöja min senaste keramikförälskelse. Man kan ju tycka att det är lite korkat eftersom jag redan nu har letat med ljus och lykta. Och dessutom aldrig lyckas med en budgivning. Nu har jag i och för sig inte kämpat så mycket.

Men i alla fall på den här ostkupan! Hur glad hade man inte blivit att lägga hushållsosten i den? Nu ska tilläggas att jag nog är lite snål också. Antikhandlarnas ord från Upplandsgatan ringer i mina öron – ohhh nej det har vi inte, men DET kan du få billigt, väldigt billigt. De kunde lika gärna ha sagt det är helt opopulärt – bara så du vet. Hurra tänkte jag i mitt stilla sinne. Så därför snålade jag ur på 500 kronor, det var ju ändå bara en ostkupa. Men hur som helst – jag besitter ju långt ifrån någon patent på detta fina så varsegoda – låt mig presentera : Laholms keramik!

NU lät det som det hela var min uppfinning men oh nej. Det hela började alltså redan i december när min mamma gav mig dessa assietter som varit min kära mormors. Det var inte så att jag spanat in dem sedan tidigare, utan min mamma hade helt enkelt på känn att jag skulle tycka om dem. Jag blev överlycklig! De var de finaste jag sett. Jag tog fram dem vid fina tillfällen under januari men kom mig faktiskt inte för att kolla under dem förrän flera fikastunder senare.

Och när jag då googlade namnet var det som det skrek på mig! Jag vet egentligen inget mer om denna keramikfabrik utom att den låg i Laholm, förmodligen, och att faten från min mormor har en Berit Davidsson gjort. Och att jag mycket gärna skulle ha en assiett till varje familjemedlem. Det vet jag också.

Sen hade jag tydligen en liten skål hemma sedan förut men assietterna är så mycket finare. Och fiskfatet får oss mest att skratta men jag har det som färgkarta.

 

 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *