BOOKS & MAGAZINE,  FOR THE MONDAY COFFEE

For the monday coffee.

Det luktar sommarlov, sade Nomi imorse. Jag är nog benägen att hålla med. Somnade med vidöppna fönster och vaknade till fågelkvittret 04:38. Men det var det värt. Det är måndag och världens kortaste veckor. Vi kollar böckerna jag är nyfiken på just nu.

Broderiskola till sommaren!? Karin Holmberg har skrivit en heltäckande handbok i broderi. Då jag sedan en tid tillbaka överkonsumerar allt i broderiväg på loppis, bara för att rädda allt det vackra, så skulle jag inte ha något emot att lära mig allt om bakgrunden. Sedan kanske man korsstygnsmonogramma i augusti. Svenska Broderier hittas här.

Jag kan inte se en bild på My Feldt´s instagram utan att drabbas av som en vindpust av energi. På gränsen till storm. Älskar hennes egensinniga väg och hur hon vänder på orden. Därför är jag tämligen säker på att hennes bok är exakt lika härlig. med bilder av Linda Lomelino. Vilket sjuhelsikes team! Blåbär, äppelskrutt och rabarberskugga hittas här.

Lise Hellström Ink & Lise superinspo för allt i textväg. Såklart att det skulle hamna i en bok. Kristin har plåtat och Sanna har formgett ! Lises lettering hittas här. 

Fabrique segertåg genom Stockholm, Gotland och London har förmodligen inte undgått någon. Men att ta del av historien om hur allt började och allsköns bakhemlisar är först möjligt nu. Fabrique: all you need is bröd and love hittas här.

Ni minns hur jag avgudade Paris – för foodisar väl? Nu har även Tokyo och Rom kommit ut i samma serie. Och framåt hösten Köpenhamn, hade dock önskat mig den lagom till sommaren. Bevaka Köpenhamn här, Paris hittas här, Tokyo här och Rom för foodisar här.

Artilleriets hyllning till Västkusten och livet i köket verkar ju helt klart vara fin som snus. Åtminstone om man får tro Cattis och Elin. A.Journal of west coast culinary hittas här.

4 Comments

  • Linn

    Så många kul boktips! Jag har faktiskt precist beställt Lises lettering på nätet igår, den ser så himla fin ut. Tänker att det är den perfekta sommarlovsaktiviteten att lära sig skriva fint. Och så blir jag väldigt nyfiken på Köpenhamn för foodisar! Efter att ha bott i Köpenhamn i tio år nu så tänker jag egentligen inte att jag behöver fler tips. Men jag kan såklart inte låta bli att undra om Erik tipsar om samma ställen som jag brukar ta med mina svenska kompisar till när dom kommer på besök 🙂 Får kolla in den när den utkommer!

  • Ida

    Jag tänker samma om broderi. Köper broderigarn och monogramböcker på loppis mest för att det är så vackert och för att jag tänker att kunskapen och materialet måste finnas kvar.
    Foodies-böckerna ska definitivt kollas upp, ska till både Paris och Kph snart. Topp!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *