FOR THE MONDAY COFFEE

Hej (vi låtsats som det var igår)

Hej. Sådärja. Kan man blogga sig tillbaka utan att börja med ursäkter, förklaringar och omsvep. Tänk för att man kan det. Vips så var det gjort. Inte ett dugg svårare än så. Okej, vad jag gillar för stunden! Viktigt, vackrast och inspirerande.

My Feldt har startat en insamling mot mobbning, där hon som grädde på moset själv skänker all sin vinst på hennes böcker. My, alltså ❤️Och givetvis har jag skänkt till insamlingen som närmar sig en halv miljon kronor till Stiftelsen Friends. Tillsammans måste vi kunna skapa en värld utan mobbing. Det förlegade helvete som förekommer i så många former. I sin uppenbara råhet, i sin lömska tysthet och den subtila, förklädda form som nästlar sig in överallt. Bland kompisarna man litade på, digitala kanaler och där man minst anar. I alla åldrar. Men som My skriver på sitt instagram:

”Mobbning är ett helvete!
När man är vuxen är det ofta coolt att vara udda, speciell och lite konstig. En styrka om man kan använda det, till det. Om man har mod och kraft, det är inte så för alla. När man är barn, så är det oftast skit att vara speciell och det hjälper inte att man säger att det är tufft att vara konstig till ett barn. För ett barn, känner sig ofta bara sig precis som sig själv och det är alla ikring som bestämmer att det barnet inte passar in. Så är det med vuxna med men vi har andra verktyg att hantera det bättre med och ÄNDÅ, är det kämpigt för oss också. Tänk då för barnen som inte har verktyg för livet än❤️ Dom älskade barnen som gråter varenda morgon, som inte klarar att gå till skolan men måste ändå.” 

Skänk en slant om du vill och kan.

En inspirerande hörna både på instagram och i bloggform är de som drivs av Pernilla Wåhlin Norén. När hon varit på workshop i bladslöjderi och postade världens vackraste lövkrona höll både jag och Isabelle på att ramla av stolen. Vi var nämligen på besök i Leksand hos familjen McAllister och hade bokstavligen hängt på järngrinden vid Hildasholm dagen innan. Absolut en annan gång,  ska vi också slöjda blad så det står härliga till. Isabelle har gjort en helt fantastisk programserie för Visit Dalarna den här sommaren. Här hittar man ett mycket inspirerande samtal med Pernilla. På @visitdalarnasweden ligger alla programmen som en hel liten serie proppad av dalainspiration, kan faktiskt inte tänka mig någon bättre än Isabelle att utforska Dalarna. Hennes sätt att lyssna och ta till sig kunskap och sedan förmedla det vidare är helt enkelt briljant.

Hos @siricarlen hittade jag som ett eget litet hemma-hos @moniquevibeke

Allt var så fint och all textil från systrarna Jobs !

Jag blev fasligt sugen på att måla en dörr när jag fastnade hos @hannahcarpenter . Känner att jag kan behöva en del sådan den här hösten. Inte tänka bara måla. Påtal om måleri ska jag också ta tag i vår stora trapphall eller vad man nu ska kalla det. Har nämligen en plan nu när mina barn gått och blivit minimalistiska. Det har målats över tapeter, allt från Josef Frank till William Morris. Skrev hon samtidigt som det rev i bröstet. Det är klart man bör ha en plan då.

Slutligen. @signebay och en tomatgalette de lux får mig att tänka  veckomatsedlar var är ni?  Det är faktiskt få saker jag fått så mycket spontan feedback på som just mina veckomatsedlar. På Ica, på mail och på stan – hej, jag gillar maten ni äter, du borde göra en kokbok. Då höll jag på att skratta ihjäl mig för jag är ingen stjärna i köket. Man skulle kunna säga tvärtom. Däremot min man, han skulle kunna göra en kokbok. Mitt värsta matminne?  Kanhända kan det räknas som en bedrift pågrund av sällsynt. Fast de flesta skulle nog anse det motsatta. Det var när jag nyligen kokade fast spagetti?! När kastrullen såg ut som när man bränner stuvade makaroner. Men, det hindrar inte en veckomatsedel. OM dagen blir som jag önskar, kan det ramla in en sådan här inom kort.

2 Comments

Leave a Reply