Okategoriserade

For the monday coffee.


Är så otroligt glad över att har valt så himla rätt i år. När jag hade affären var den här tiden en mardröm, på riktigt. Jag sov inte, jag åt inte, jag tänkte inte jul överhuvudtaget och varje år var jag chockad över att december redan hade blivit dagen innan julafton. Någon frågade idag varför jag stängde affären (vilket såklart inte handlade om julen), jag hänvisade rakt av till det här inlägget och sa att jag aldrig ångrat mig. Det är helt sant. Inte en sekund. Förra året hade jag inte affären men ändå var planeringen kass från min sida sett. Men i år har jag varit klok, high-fivar mig själv och bestämmer ihop med kidsen att nu börjar vi julmyset. Viggo fyllde 14 i går och vår nya tradition är att i och med vi firat honom så startar vi. Därför satte jag granslingor idag på våra trappräck, exakt som på Ett hem. Först tänkte jag som på bilden ovan.

Men virade istället.

Jag var helt säker på att Babes in Boyland hade knåpat denna stjärna själv men inser att det är denna. Önskar lite men tror jag gör själv. Förövrigt är detta juliga inlägg bland de finaste någonsin. Och detta, en annan dag bara.

Önskar dock väldigt mycket är den här kalendern! Sandra hade jordens tipsigaste kalenderinlägg och där låg den här och bara skrek mitt namn. En novellkalender, JAA TACK! Påtal om fin julkalender men på ett helt annat sätt, kolla här!

Just den här tiden får jag många frågor om vart jag köpt mina ljuskronor. Den största är 15 år gammal men görs av Miljögården och finns fortfarande i produktion.

De mindre är från loppis men jag förstår att man inte alltid har turen att springa på dem. De är ju dessutom ofta täckta med en massa annat, det är ju stommen man vill åt, och därför kanske de går än förbi. I andra hand tipsar jag såklart om Tradera eller Blocket. Men om de trots det lyser med sin frånvaro såg jag att Rusta just nu säljer en enklare stomme av ljuskrona. Så mycket mer än såhär ser de ju inte ut, sedan är det bara att byta ut kedjorna mot band och klä som man vill. Här har jag bara virat garn om. Jag gillar att den från Rusta inte har så tätt mellan ljusen, man vill ju liksom inte att ljuskronan ska fungera som strålkastare.

Bilderna från Rowen & Wren är alltid fina. Tänker leta fram den här ljusstaken på vinden nu.

Slutligen, kika hos Mari som bloggat så fint om julen i all sin vackraste enkelhet.

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *