Okategoriserade

Hjälp mig välja cykel!


Onsdagens absolut viktigaste fråga är enligt mig – vilken cykel ska jag köpa? Jag är så fasligt sugen på en ny cykel, med andra ord inte en från 1930 som är vacker som en dag men får mig att svära inombords (eller ashögt med) varenda gång jag hoppar upp på den. Nix, jag önskar mig lättrampade cykelturer. Sådant där svischande i sommaren, bland fågelkvittrande och med håret i vinden. Jag önskar det så in i vassen mycket just nu så det dyker upp i mitt huvud var och varannan minut. Och fast jag inte alls borde hittar jag mig själv surfande på cykelsajter. Jag vill cykla hit och dit och allt mittemellan. Och då är just frågan, ska jag välja en från Stålhästen? Såklart man vill vara lite som Emma.

Eller som Hanna . Som trampar Köpenhamn runt på sin.

Eller som Elsa som provkör en Pelago.  Alltså jag kan också provköra, faktiskt kan jag det. Inte alls avis.

Nog för jag äger två vackra cykelkorgar men jag gillar även Lekker Bikes.

Nathalie tipsade om Veloretti. Som godis ju! Hon och Matilda upplyste mig också om bidraget för elcykel.

Johanna slog till på en Christiania Bike. På el minsann. Jag har önskar mig en sådan i dar men nu jag vet inte riktigt hur jag ska försvara köpet. Först var det att skjutsa runt ett par tvillingar i den. Jag tänkte ibland att jag skulle stoppat ner alla fyra men hjälp vad jobbigt, för jag hade ju inte tänkt med elen. Sedan, när de kunde cykla själva, tänkte jag ha den till att skjutsa paket över halva stan till Posten istället för att ta bilen. Men nu har jag ingen affär. Det skulle vara att skjutsa Chester möjligen?!
Självklart spanar jag in Skeppshult´s återbrukssida, som Blocket fast Skeppshult limiterad. Nu tycker säkert någon att det är mycket väsen för något så självklart som en hoj. Ja men lite. Vilken röstar du på?
 

4 Comments

 • Rosanna

  Jag har en skeppshult smile i ärtgrönt, än så länge mycket nöjd med den. Velade mellan skeppskult, stålhästen och bikeid, men föll tillslut på en skeppshult, både för att många bekanta varit nöjda med sina, men också för att min lokala cykelhandel hade deras cyklar och jag därför kunde provcykla, hade behövt beställa de övriga. Jag har haft min i över ett år nu, och då är den använd i princip alla dagar året om, och det även på vintern i djupsnö (Jag bor i Umeå). Ute står den också, förvisso under ett litet plåttak, men ändå ute, och den ser och fungerar lika fint idag!

 • Annika

  Men jösses, jag har samma funderingar. Har alltid cyklat på gamla vackra, sköna cyklar men nu vill jag faktiskt ha något som är både vackert, skönt och lättrampat.
  Jag tycker problemet är att många av de där snygga cyklarna har 26″ hjul, det vill jag inte ha. Jag vill ha 28″. Och därtill så finns de inte med pakethållare. Superfina, men vill man ha en pakethållare som passar till så får man välja något som inte är gjort för cykeln och som plötsligt förfular den. Trist.
  Än så länge – av det jag tittat på – så är det bara Stålhästen som har allt ovan. Den är dessutom betydligt billigare än alla de andra jag tittat på. Tyvärr finns den inte i närheten att prova och jag vill gärna prova en cykel innan jag köper den, superviktigt ju.
  Skeppshult Min är väldigt fin. Men har ingen dedikerad pakethållare och kostar 12k.

 • Maria

  Tack för tipsen om cyklar särskilt om återbruk-Skeppshult. Jag letar också cykel då min fina maraton från 1950-talet blev stulen och hittad i flera delar några månader efter att de stal den. Fick en ny denna gången en mustang också äldre typ från 60-talet någonting tyvärr slutade bromsarna fungera och för att kunna laga dom var man tvungen att byta ut bakdäcket helt inkl nav och allt. Det ville jag inte, vill inte ha en plockepinn-cykel så nu står den hos min bror där den också blev stulen fastän den stod på sock. Dagen efter kom den tillbaka så nu är den inlåst tyvärr ej fungerande. Så jag lånar en stor tung mountainbike med jättehjul utan korg,pakethållare,stänkskydd,reflexer eller ljusen. Det är inte lönt att sätta på de försvinner tydligen härjar det en cykeltjuv häromkring =( . Nu letar jag cykel som är som dom gamla från 50-60-talet med korg, pakethållare,stänkskydd, ljuse och reflexer men som är lätta så att jag kan bära ner den i förrådet varje gång jag använt den så den är trygg och säker där nere. Det är en trappa på ca 10 steg ner men en tung cykel gör ju inte det enklare. Så en lätt,snygg,funktionsduglig och kvalitetssäker cykel letar jag efter. Tack för alla tips! Jag tycker du ska välja den cykel som passar dina behov bäst, färg och tillbehör inräknat. Vissa märken är bättre än andra så provcykla,känn, kläm och fråga massor. Lycka till!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *