DIY

Vad är det för fel med barkbåtar?

Jag är ju lite svag för att damma av gamla pyssel från förr. Det är ju fint med garnbollar, härligt med pärlplattor, tjusigt med snöstjärnor och så. Jag har faktiskt en del gamla böcker från 70-talet då mamma pysslade järnet med oss. Funderar starkt på att blåsa liv i en del av dem. Som recept på trolldegar och barbie´s  mest glittrande stass! Något som vore så himla roligt är om ni ville dela med er och påminna mig om pyssel från förr! Jag skulle bli superpepp! Kanske kan man liksom göra djur av kottar till något alldeles enastående. Eller kanske inte…?! Men påminn mig gärna, här nedan, om ditt favoritpyssel från förr!

På midsommardagens morgon, 08:19 exakt kan man se nedan, så gjorde min man några barkbåtar.

Vi behövde rekvisita till ett jobb som skulle plåtas samma dag och han fixade det galant.

Observera skägget på morgonen den 24 juni.

Det fina är ju att man kan ha dem till prydnad, hänga dem som mobil eller för all del segla med dem i en vårbäck.

Sommarfeeling i ett nötskal.

Här hamnade de sedan.

Det var Numero 74´s Sunflower-gula som skulle plåtas.

En annan enkel diy gjordes på plats, direkt på väggen.

Tänker ofta på alla dyrgripar till barnrumsinredning. Hur vi lägger massor av pengar på att få till mysigheten i barnrummen. Det där är ju självklart upp till var och men så himla mycket man kan ordna själv. Snabbt går det, unikt blir det och kostar typ noll. Några grenar, lite tråd och en bit gammalt lakan kan vara allt som behövs.


Vi roade oss med att ta några bilder på oss själva när vi var klara. Och det var nu jag observerade: inget skägg på kvällen den 24 juni. Minsann.

När man jobbar i detta dammiga ödehus, där liksom väggarna pudrar av sig så fort man rör sig, har man inte sina bästa jeans på sig.

It´s a hard work but someone has to do it.
Favoritpyssel från barndomen nu då?! Inget är för enkelt, möjligen för svårt… men då frågar jag om!!

Follow me on BLOGLOVIN & INSTAGRAM

14 Comments

 • Emma

  Efter att fått slime i soffa, heltäckningsmatta och ja…överallt (!) så råder nu slimeförbud, så alla andra pysseltips mottages med öppna armar

  • Sofia på MOKKASIN

   Åh Emma! Jag lider med dig, haha! Slime-hysterin har drabbat oss med och jag HATAR det! och det evinnerliga pokandet! helt galet ju, vet inte hur många linsvätskor de snott från mig och hur många ansiktsmasker som köpts… kan detta vara knäppaste pysseltrenden någonsin?!! Kram!!

 • Maren Ingeborg Gråblomst

  Dere er et herlig par! Så til pyssel: det var ganske mye av dette når jeg var liten, men jeg tror trolldeig var typisk. Og å bruke hvitløkspresse til å lage langt vakkert hår av trolldeig, haha 😉 Så mye mer avansert ble det nok ikke….

 • Eva A

  Ofärgad trolldeg, torka i ugnen, måla! Eller gjuta i gips för den delen. Papier maché kanske roligast av allt! Göra eget papper med pressade växter i till gratulationskort och liknande. Pressade växter kan man ju göra mycket intressant av.

 • Karin Denfors

  Åh, skrev världens längsta kommentar här på mobilen men lyckades såklart trolla bort den.
  Men med mamma som förskolelärare så är allt jag gjort typ pyssel! kommer ihåg jag fick följa med på studiebesök till andra förskolor för att kika på inspiration… Som när mamma gjorde en kristallkrona tillsammans med barnen av pärlor och gamla cykeldäck från barncyklar till förskolans ”Ateljé” som hon hade hand om… bara det?! En attelje?! Kan man få bli barn igen. Själv älskade jag de där garnbollarna man snurrade runt kartong och klippte upp, borde man kunna göra kul grejer med nu också. Och så brukade vi måla på fönster. Jag fick smycka förskolans fönster så att det skulle se ut som ett akvarie, så de kunde leka fiskar. Och så sågade vi trästubbar till pallar och gjorde en sagoscen. Så mycket magi kring pyssel! <3

  • Sofia på MOKKASIN

   Åh Karin, Karin! Din barndom alltså, sagolik tycks den ha varit! Inte konstigt att du är den du är, så otroligt kreativ och begåvad! helt säkert att grunden läggs där i magin!! Stora kramar till dig!! Och du, kristallkronan alltså , wow!

 • Emma Danielsson

  vi brukade använda garn och påta med fingrarna (googla om du inte vet vad det är!). kommer inte ihåg om vi gjorde något av de där långa trådarna sen, tror mest att det höll fingrarna sysselsatta när vi pratade killar och det senaste som hänt i beverly hills.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *