DIY,  INSPIRATION - CHRISTMAS

Julklappsfixeriet.


Egentligen borde man ju ta en julklapp om dagen. För det är ju himla älskvärt med vackra paket. Så man hinner dona och fixa. Det kreativa inslagningslugnet brukar inte infinna sig ett paketrace kvällen innan julafton. Uhhh…det tar ju alltid längre tid än av man tror. Hursomhelst lite paketinspo är aldrig fel.
Är så himla glad att jag i år har en massa tapetprover från den här kollektionen . Tapeter är lyxigt och det papper som tål att sparas från pekat till paket, hållbart.

Fast ibland så. Då har vi lite inslagningsbord hela december. Sådär bra att ha när andan faller på. Förra året var det så.

Att printa ut sina egna bilder och använda som etikett är en present i sig.

Exakt så är det ju med paket som är lådor. Att själva lådan är lika mycket present som innehållet är självklart.Och att varenda skokartong kan bli tjusig med tyg eller papper klistrat på.

Leta lådor och askar på loppis är ofta framgångsrikt. Det finns så många fina lådor, kartonger, chokladaskar, flugförpackningar , cigarrlådor och annat med stil. Ibland kan de behövas fixas lite lätt. Som den ovan, när vi skickade systersmycken. En gammal låda för bestick. Lossa på tyget, ta bort själva kartongdelen där besticken vilar, lägg i lite vadd och limma ihop igen. En tunn tråd eller ett band i kanterna täcker eventuell limrest.

Notböcker från loppis är vackert papper.

Och bläddra i de gamla banden som ligger i de dammigaste hörnen. Så många blad som är de som de vackraste konstverk.

Egna etiketter av lera gör man enkelt. Gillar den vita leran.

Kavla in lite spetsduk.

Det magiska steget.

Tryck ut rundlar.

Gör hål och torka ett par dagar.

Julkulor som dekoration må vara ömtåligt men lite skatt över det.

Vira pepparkaksformar med remsor. De äldsta formarna är vackrast, bara som en påminnelse.

Happy julklappsfixeri nu då!
 

5 Comments

 • Catharina Mabon Tomic

  Hej Sofia, du är så inspirerande!! Helt otroligt vad vackert du gör allt, från minsta lilla sak. Och visst är det fint m keramikleran? Gjorde själv hjärtan i olika storlekar med mönster från tårtpapper för flera år sedan. Och de hänger lite överallt, också på packet som ges bort. Läser alla dina inlägg o drömmer mig bort i varje bild. TACK!!! / Catharina

  • Sofia Vusir Jansson

   Tack kära Catharina för så varma ord, vad glad jag blir!! Och du så tjusigt med tårtpapper! Önskar dig en fin juletid, kram!

 • Li Argus Hultgren

  Leran med spetsen var ju helt underbar. Du inspirerar med text och vackra bilder. Tack för att du delar med dig.

  • Sofia Vusir Jansson

   Tack snälla du för alla fina kommentarer! Blir så himla glad när någon lämnar avtryck. Och så många, WOW! kram till dig och en strålande juletid!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *