DAILY LIFE,  LINK LOVE OF THE DAY.

från köksbordet och runt.

Jag har lovat mig själv en hel massa strukturerat idag. Det går ju bara inte alls så bra som jag tänkte. Varför känns februari som om det är väldans långt till sommaren, som en hel världstid liksom. När det två veckor senare och det är mars känns precis tvärtom. Att skriva en kalender nästan full i flera månader framåt är ett av mina värsta. Jag vill ju helst bara se vad som händer… Och sedan frågade jag mig varför jag har fyra kalendrar? Det måste ju röra till det en hel massa. Och läser två böcker samtidigt och nästan har börjat på en tredje. Också jätteonödigt. Tycker i alla fall att Janet Hill´s  illustration är vacker. 

Mina vänner Mari och Anna har gjort magiska bilder till Sandbergs senaste kollektion Villa Dalarö.

 

Jag passerar obemärkt scenuppbyggnader (”vi ska en till bredvid, fast de ska bara stå där tills på söndag..”), kaninhoppshinder som blev hundhoppshinder. Jag funderar lite över hur de orkade släpa Monstrean över hela golvet. Och hur länge vi ska ha julstjärnorna uppe. Fast är de verkligen så fasligt juliga när allt kommer omkring.

Det är så mycket bättre att förlora sig i buketten av kvistar från en väns trädgård, jag fick för en vecka sedan. Titta, för varje timme som går slår de ut mer och mer. Amelia Widell´s hem är på omslaget av nya Elle och hon har dessutom flyttat sin blogg just dit. Hennes nya soffa Dahlia  syns på omslaget. och jag måste ännu en gång bara tala om, vi älskar vår soffa från MeliMeliJag måste tillägga att soffor är min värsta möbel, det finns inget möbelval som gjort mig så brydd, irriterad, konfunderad och frusterad under åren. Och så köpte vi en Blanca och allt bara föll på plats. 

Alla mina palettblommor dog. Nästan i alla fall. De var alldeles fasligt fina och så en inte särskilt vacker dag, föll bladen. Jag har lyckats rädda några sticklingar men de är ganska sorgliga. Kanske borde jag lägga beslag på den här boken?

 

Annars då…

 • T-shirten med episka citatet ”Everyone you meet is fighting a battle you know nothing about. be kind. always.” finns på lager igen på Gina tricot.
 • Dapperey lanserar tidernas snyggaste yogamattor. 100 % ekologisk. Tillverkad av naturgummi, kork och vattenbaserad tryck. Helt kemikaliefri. Nu kan man förbeställa med fin rabatt.
 • Piet Hein Eek kollektion Jassa för Ikea lanseras imorgon. Superfin tycker jag.
 • Tycker det här porslinet är så fint.

 

9 Comments

 • Maren Ingeborg Gråblomst

  Oooo, elsker slike innlegg. Hvordan du rabler litt avgårde på ”Sofia-måten”, både i dette innlegget og mange fler i det siste. Den personlige touchen er vakker og får meg til å trekke på smilebåndet, og jeg får lyst til å klare å skrive slik som deg. Selv om jeg er jo selvsagt meg, så det handler vel mest om flyt og letthet i språket kanskje… vel, jeg skal ikke analysere alt i skrivende stund, men jeg tar det med meg videre og lar meg inspirere. Du er jammen meg bra! Og den stjernen må du gjerne la henge oppe, det er bare flott….

 • Jenny / Bitar av Berlin

  Så fina bilder! Soffhörnan med bokhyllan är ju helt fantastiskt mysig.

  Mina palettblad börjar också se olyckliga ut, nästan som om de inte gillade våren alls. Igår när jag kom hem hade den största stjälken på den stora plantan bara brutits av!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *